Bu yağdan şampuana 3 damla ekleyin! Egzema, kaşıntı ve döküntüden eser kalmıyor

Egzema ciddi bir cilt problemidir. Egzema belirtileri arasında kaşıntı, kuruluk ve kızarıklık var. Peki cilt hastalıklarına ne iyi gelir?

Çam terebentin veya çam yağı olarak adlandırılan ve çamın reçinesinden elde edilen yağ; egzema, sivilce, kurdeşen, gül hastalığı ve mantar tedavisinde kullanılan bir şifa kaynağıdır.

Peki çam terebentin yağı nedir? Neye iyi gelir? Çam terebentin yağının sağlığa yararları nelerdir? Çam terebentin yağı nasıl kullanılır?

Çam Terebentin Yağı Nedir?

Çam terebentin yağı, özellikle Pinus palustris ve Pinus pinaster gibi çam ağacı türlerindeki çam reçinesinden elde edilen doğal bir yağdır.

Çam ağaçlarına has reçinelerin toplanabilmesi için ağaçların yarılması gerekir. Bu da belirli bir süreç içerisinde gerçekleşir.

Bu reçineler daha sonra bir damıtma işlemine tabi tutularak çam terebentin yağı elde edilir.

Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır?

İnhalasyon: Öncelikle çam terebentin yağından birkaç damla sıcak su dolu kaba ekleyebilirsiniz. Başınızı kaba yerleştirip başınızı bir havlu ile örterek buharı inhalasyon yapabilirsiniz.

Şampuan: Çam terebentin yağını şampuanınıza eklediğinizde; egzema, sivilce, kurdeşen, gül hastalığı ve mantar gibi can sıkıcı rahatsızlıkların azaldığını göreceksiniz.