Bu virüs kalbi ölümle burun buruna getiriyor! Aman dikkat: Grip gibi başlıyor...

Nadiren de görülse bu grip virüsü kalbi ölümle burun buruna getiriyor. Hızla vücutta yayılan bu virüs konusunda uzmanlardan uyarı geldi. EN çok gençlerde görülüyor. Belirtiler girip gibi başlıyor. İşte kalbi öldüren virüs...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Gençlerde artan kalp sorunlarının altında bu virüsün olduğu anlaşıldı. Ölüme yol açan virüs vücutta direk vücuda yerleşiyor. Risk faktörleri arasında yer alan gençlere uzmanlardan uyarı geldi. Grip gibi belirtilerle başlar.

Yetmezlik ve romatizma olarak devam eder. Vücudu yavaş yavaş ölüme sürükler. Erken teşhis için sol koltuk altı ağrısındaki artışa dikkat edin. Grip sırasında sol koltuk altınızda şiddetli kramplı ağrılar mevcutsa soluğu bir uzmanın yanında alın.

İŞTE KALBİ ÖLDÜREN VİRÜS!

Bilim literatüründe kalp gribi olarak geçen, bu hastalığı coxsackie aldı bir virüs tetikler. Grip virüsü olan coxsackie vücutta direk kalbe yerleşir. Kalp kasını eriterek ritmi bozar. Kalp kasılmalarını engellerken damarları sıkıştırarak kan bombalanmasını engeller.

Baş dönmesi,

38 üzeri ateş,

Sırt ve koltuk altı ağrısı,

Yorgunluk ,

Cilt renginde sararma gibi belirtiler gösterir. Grip sanılan bu belirtiler ilerledikçe vücutta oksijen azalır.

Hafif boğaz ağrısı ve burun akıntısına birden akciğerde nefes darlığı ve göğüs ağrıları şikayetleri eklenir. Uzmanlar belirtilerin ilerlemeden hemen doktora başvurmasını tavsiye eder.

EKG yani kalp tomografisinde kalp gribi hızla tespit edilebilir. Direk bir tedavisi yoktur. Ancak destek tedavileri yaygındır. Kalp gribine bir kez yakalanıldı mı sürekli nükseder. Bu yüzden tedavi sırasında virüslere karşı bağışıklık sistemi güçlendirilir. Bu hastalıkta bol bol dinlenmek ve su içmek önemlidir. Öte yandan uzmanlar bu süreçte turunçgillerin tüketimini iki katına çıkarılması gerektiğini söyler.

Mehmet Ali Erbil'in ölümden döndüğü hastalık! Dünya'da nadiren görülür vücudun sistematik yapısını bozar...

Dünya genelinde o virüs yeniden hortladı! Çocuklarda kontrolsüz ilerleyerek salgına neden oldu