Bu üzüm kurutma yöntemi ustaları bile şaşırtacak! Çok basit, çok pratik! Deneyen mübtelası oluyor

Kuru üzüm kan yapıyor. Özellikle son bahar ve kış mevsimlerinde vücudu ısıtıyor. Kuru üzümü sade olarak veya pastalarınızda kullanabilirsiniz. Peki üzüm nasıl kurutulur? İşte 8 adımda üzüm kurutmanın yöntemi...

Kuru meyveler arasında en çok sevilen kuru üzüm birçok faydaya sahip. Günde bir avuç kuru üzüm tok tutar ve şeker ihtiyacının sağlıklı karşılanmasını sağlar. İşte detaylar...

Çay eşliğinde tatlı niyetine de tüketilebilen üzümü evinizde kurutabilirsiniz. Peki üzüm nasıl kurur? İşte yanıtı...

8 ADIMDA ÜZÜM NASIL KURUTULUR?

Güneşte üzüm kurutma yöntemi

En kolay yöntem olduğu için en çok tercih edilen güneşte kurutma yöntemi mevsiminde yetişen üzümler kolay bir şekilde kurutabileceğiniz bir yöntemdir.

Üzümleri kurutmak için ilk olarak bütün saplarından ayırmanız gerekiyor.

Üzümleri saplarından ayırdıktan sonra tek tek hepsini iyice sudan geçirip yıkayın.

Daha sonra üzüm tanelerini bir tepsi içine koyup güzelce yayın. Birbirine temas etmeyecek şekilde yayma işlemini yapın. Daha sonra tepsinin üstüne ince bir tülbentle örtün.

Güneş görebilecekleri bir yere koyun. Kuruma işlemi gerçekleşirken bu örttüğünüz tülbent üzümlere böceklerin geçmesini engelleyecektir.

Aynı zamanda üzümlerin üstü tozlanmadan yavaş yavaş kuruma işlemi gerçekleşecektir.

Üzümleri yaklaşık 3 gün boyunca güneşte kuruması için bırakın. Biraz kuruyan üzümleri arada bir çevirmeyi ihmal etmeyin.

Bütün üzümler tamamen kuruduğunda kuru üzümleri cam veya metal saklama kaplarında ağzı kapalı bir şekilde saklayabilirsiniz.