Bu toz alma hatası televizyonu bozuyor! Mikrofiber bezle mutlaka...

Televizyonun tozunu alırken bozmamaya dikkat etmeli. Peki televizyon nasıl temizlenmeli? Teknolojik ürünler bozulmadan nasıl silinir? İşte detaylar...

Her evde bulunan televizyon çok fazla toz kapar. Her gün yapılan televizyon temizliğinde nelere dikkat edilmeli? İşte ayarlarını bozmadan televizyon temizleme yöntemi...

Cam gibi televizyon ekranı herkesin hayali. Özellikle çocuklar tv ekranına parmak izi bırakabilirler. Peki tertemiz ekranlar nasıl mümkün?

KAÇINMANIZ GEREKENLER

Dan Brown, fazla sprey televizyonun iç aksamlarına sızabileceğinden ve zarar verebileceğinden herhangi bir şeyi doğrudan ekrana püskürtmekten kaçınılması gerektiğini söyledi. "Ekranda mobilya cilası veya ev tipi cam temizleyiciler gibi uygun olmayan temizleme solüsyonlarının kullanılması ekranda zamanla plastik ekrana zarar verebilecek kalıntılar oluşturabilir."

"Televizyon ekranınıza, genellikle cam temizleme ürünlerinde bulunan alkol, amonyak veya aseton kimyasalları içeren herhangi bir şey koymaktan her zaman kaçının."

TELEVİZYONU DOĞRU TEMİZLEME YOLU

Televizyonunuzu doğru şekilde temizlemek için bu adımları uygulayabilirsiniz.

TELEVİZYONU KAPATIN

Televizyonu temizlemeden önce güvenlik nedeniyle fişinin çekildiğinden emin olunmalıdır.

Ek olarak kapalıyken televizyon ekranında toz ve kiri görmek de daha kolaydır.

BEZLE SİLİN

Dan, tozu ve kumaş liflerini temizlemek için önce televizyonun çerçevesini ve tabanını kuru bir mikrofiber bezle silmenizi önerdi. Ekranı temizlemeden önce çerçevenin üstünden altına doğru silerek tozunu alın.

EKRANI TEMİZLEYİN

Dan şunları söyledi: "Farklı, temiz, kuru ve tüy bırakmayan bir bez kullanarak televizyon ekranını yağ, kir ve tozu çıkarmak için nazikçe silin. Mikrofiber bezler yumuşak ve narindir ve televizyonda kağıt havlu gibi kalıcı olarak görünür çiziklere neden olabilecek pürüzlü herhangi bir şey kullanmaktan kaçınmak en iyisidir."

ZOR KİRLERİ ÇIKARIN

Ekranda yapışkan parmak izleri gibi zorlu kirler varsa mikrofiber bir bez ve özellikle ekranlarda kullanılmak üzere üretilmiş bir temizleyici kullanın. Bununla birlikte daha sert kimyasallarla başa çıkabilen camdan yapıldıkları için tablet ekranları için tasarlanmış bir temizleyici kullanmadığınızdan da emin olmanız önemlidir.