Bu tatlı için pastane pastane gezmeyeceksiniz! Kıvamı tam denenmiş 2 kişilik sufle tarifi

Sufle çok pratik ve lezzetli bir tatlı Sufle hızlı bir şekilde hazırlanabilir. Peki en kıvamlı ve lezzetli sufle nasıl yapılır?

Nur Sena Sarıtaş

Sufle, ülkemizde son senelerde oldukça popüler olan bir tatlı. Yemek sitelerinde genellikle 4-5 kişilik sufle tarifleri veriliyor, sufle çok yapılınca ziyan olup israfa neden olabiliyor. 2 kişi için sufle yapacaksınız tam iki kişilik sufle malzemelerini bildireceğiz. İşte detaylar..

2 KİŞİLİK SUFLE TARİFİ

Malzemeler

1 çay bardağı un

1 tepeleme yemek kaşığı kakao

1 yumurta

Yarım çay bardağı şeker

Yarım çay bardağı süt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 tepeleme tatlı kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

Arası için çikolata

1.ADIM

Karıştırma kabına yarım çay bardağı toz şeker ve 1 adet yumurtayı koyup mikserle hafif köpürene kadar çırpın. Bu karışıma, yarım çay bardağı sıvıyağı, yarım çay bardağı sütü ekleyin.Ardından un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı da ilave edip iyice karışana kadar kısa bir süre daha düşük ayarda mikserle yahut tel çırpıcı ile çırpmaya devam edin.

2.ADIM

Hazırladığınız karışımı sufle kaplarının yarısına gelecek şekilde dökün. İçine 1 parça çikolata ekleyin.

3.ADIM

Sufle kaplarını yayvan bir tencereye alalım. Sufle kaplarının yarısına gelecek şekilde tencereye kaynar su ilave edelim. 2 dakika kapağı açık kaynatın daha sonra tencerenin kapağını kapatın ve dakika tutmaya başlayın. Tamamen pişmesini isterseniz 10 dakika ancak daha akışkan olmasını dilerseniz ise 7 dakika sonunda ocağı kapatıp sufle kaplarını tencereden çıkarın. Afiyet olsun.

2 KİŞİLİK SUFLE YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Sufle yaparken kullanacağınız malzemeler taze ve oda sıcaklığında olmalı. Bu sayede sufle malzemelerini karıştırınca daha homojen bir kıvam elde edilecektir.

Suflenin içerisine damak tadınıza göre beyaz veya sütlü çikolata ekleyebilirsiniz.

Suflenin biraz akışkan kıvamda olmasını istiyorsanız 7 dakika, daha pişmiş olmasını talep ediyorsanız 10 dakika pişirmelisiniz.