AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Kökü Bulgarlara dayanan İnegöl köfte, adını Bursa'nın ilçesinden almış. Diğer köfteler gibi içinde ekmek içi ve yumurtanın kullanılmadığı İnegöl köftenin bu lezzetine bayılacaksınız. Kıymanın ve baharatların bir araya gelerek ağızlardan uzun soluklu bir tat bırakmaya hazır mısınız? Karbonat sayesinde pofuduk bir görüntü alan İnegöl köfte yöresel olarak dikdörtgen şeklinde yapılır.
MALZEMELER;
500 gram ince çekilmiş dana kıyma
100 gram ince çekilmiş kuzu kıyma
Bir adet kuru soğan
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI;
Dana ve kuzu kıymaları iyice yoğurunuz. Hamur gibi 20 dakika boyunca yoğurduğunuz kıymayı bir köşeye bırakın.
Çok ince soğanları da doğrayın.
5 dakika dinlendirdiğiniz kıymanın üzerine kesilen soğanları ekleyin
Tuz, karbonatı da ekleyip macun kıvamına gelene kadar yoğurun.
Buzdolabına koyun. Yaklaşık 2 saat dolapta beklemeli.
Daha sonra bir kesme kağıdına kıymayı yayıp üzerine yağlı kağıt koyup merdane yardımıyla açın.
İnce taba olan kıymayı diktörtgen şeklinde kesin.
Tek tek alıp orta derece açılmış ocağın üzerindeki teflon tavaya yerleştirin.
Kızaran köfteleri çevirip pişenleri tabağa alın.
Bazı yerlerde salça sosu hazırlayıp üzerine dökülerek servis edilir.
Afiyet olsun...