AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Hep aynı kek tariflerinden sıkılanlara Amerikan browni tarifi hazırladık. Şef Hatice Akman browninin püf noktasının pişirilmesi olduğunu belirtiyor. Çünkü browni haddinden fazla pişirilirse kurabiye tadını alıyor.
Browninin 15-20 dakikada kontrollü pişirilmesi gerekiyor. İşte farklı browni tarifi ve malzemeleri...
AMERİKAN BROWNİ MALZEMELER
180 gr tereyağı
150 gr çikolata
4 adet yumurta
120 gr un
38 gr kakao
1 adet vanilya
AMERİKAN BROWNİ TARİFİ
Browni tarifi için önce çikolatayı eritin.
Ardından tereyağını eritin ve soğutun.
Şeker ve yumurtayı 10 dakika kadar çırpın. Un, kakao ve vanilyayı ilave edin, çırpın. Çikolatalı harcı yumurta ile birleştirin.
Karışımı yağlı kâğıt serili tepsiye boşaltın. 180 derece fırında en fazla 20 dakika pişirin.
5 saat soğumaya bırakın. İsteğe bağlı üzerine kakao ve çikolata kullanabilirsiniz.
BROWNİNİN PÜF NOKTASI
Browninin püf noktası pişirirken 20 dakika pişirilir ama fırın ısısında sorun varsa kurabiye olur. 15 dakika itibarıyla kontrol amaçlı kürdan yardımı ile browni kontrol edilir. Eğer kürdana az çikolata bulaştıysa fırını kapatın. Kendi ısısı ile browni kıvamını alacaktır. Afiyet olsun.