Sünger gibi yumuşacık 5 adımda kakaolu ıslak kek tarifi

Islak kek tutkunlarının en çok yakındığı konuların başında kekin basık ve yeterince ıslak olmaması geliyor. Şayet klasik bir kakaolu ıslak kek yapacaksanız kek hamurundan alınan malzemeyle sos oluşturmak kekte çiğ yumurta kokusu bırakabiliyor. Kekin sosuna ekleyeceğimiz ilave sütle bu sorundan kurtulabilirsiniz. İşte 5 adımda sünger gibi yumuşacık kakaolu ıslak kek tarifi...

Özellikle hafta sonlarının vazgeçilmezi ıslak kek tarifi çok sıklıkla araştırılıyor. Kakaolu ıslak kek malzemelerinin oda sıcaklığında olması ise kek hamurunun yumuşacık olması için önemli bir püf noktası.

Vaktim yok ama hem pratik hem de gösterişli bir kek tarifi arıyorum diyorsanız bu tarif tam size göre. İşte 5 adımda kakaolu ıslak kek tarifi...

KAKAOLU ISLAK KEK MALZEMELERİ

3 yumurta

1 buçuk su bardağı şeker

1 buçuk su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

3 buçuk yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağı un

SOSU İÇİN

1 su bardağı kakaolu karışım (kekin içinden alacağız)

1 buçuk su bardağı süt

5 ADIMDA KAKAOLU ISLAK KEK YAPILIŞI

1. Adım

Kakaolu ıslak kek tarifi için öncelikle şeker ve yumurtayı birlikte çırpıyoruz. Bu ikilinin iyice karışması bu noktada oldukça önemli. Sonrasında süt, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip karıştırdıktan sonra bu karışımdan 1 su bardağı kenara ayırıyoruz.

2. Adım

Kalan karışıma elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yeniden çırpıyoruz. Kek hamurunu yağlanmış bir tepki veya borcama döküyoruz.

3. Adım

Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında kekimizi pişiriyoruz.

4. Adım

Kakaolu ıslak kekimiz pişerken üzeri için ayırdığımız karışımı, üzerine 1 buçuk su bardağı süt ekleyerek 5 dakika kadar kaynatıyoruz.

5. Adım

Piştikten sonra 10 dakika beklettiğimiz kekimizi dilimledikten sonra üzerine sosunu döküyoruz ki iyice içine çekebilsin. Hatta birkaç saat buzdolabında bekletirsek bu ikili daha iyi kaynaşacaktır.

Üzerine dilediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.