Özellikle hafta sonlarının vazgeçilmezi ıslak kek tarifi çok sıklıkla araştırılıyor. Kakaolu ıslak kek malzemelerinin oda sıcaklığında olması ise kek hamurunun yumuşacık olması için önemli bir püf noktası.
Vaktim yok ama hem pratik hem de gösterişli bir kek tarifi arıyorum diyorsanız bu tarif tam size göre. İşte 5 adımda kakaolu ıslak kek tarifi...
3 yumurta
1 buçuk su bardağı şeker
1 buçuk su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 buçuk yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 su bardağı kakaolu karışım (kekin içinden alacağız)
1 buçuk su bardağı süt
Kakaolu ıslak kek tarifi için öncelikle şeker ve yumurtayı birlikte çırpıyoruz. Bu ikilinin iyice karışması bu noktada oldukça önemli. Sonrasında süt, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip karıştırdıktan sonra bu karışımdan 1 su bardağı kenara ayırıyoruz.
Kalan karışıma elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yeniden çırpıyoruz. Kek hamurunu yağlanmış bir tepki veya borcama döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında kekimizi pişiriyoruz.
Kakaolu ıslak kekimiz pişerken üzeri için ayırdığımız karışımı, üzerine 1 buçuk su bardağı süt ekleyerek 5 dakika kadar kaynatıyoruz.
Piştikten sonra 10 dakika beklettiğimiz kekimizi dilimledikten sonra üzerine sosunu döküyoruz ki iyice içine çekebilsin. Hatta birkaç saat buzdolabında bekletirsek bu ikili daha iyi kaynaşacaktır.
Üzerine dilediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.