AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Kahvaltı denildi mi akıllara ilk gelen lezzet börektir. Çıtır çıtır olan börek tariflerinden en popülerini sizler için araştırdık. Bir sosla kavuşacağınız bu lezzet için kolları sıvayın. Pratik ve zahmetsiz bu börek tarifini yaparken malzemelerinizi unutmayın.
Çıtır börekleri hem okula hem de iş yeri kahvaltısında değerlendirebilirsiniz. Börek yaparken unutmamanız gereken en pratik bilgi ise yufkaların taze olmasıdır. Bu lezzetini ikiye katlar.
4 yaprak yufka
50 gram lor
40 gram kaşar
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım şişe maden suyu
Bir tepsiye yağlı kağıt serin.
Üzerine bir yaprak yufka koyun.
Bir kasede süt yumurta maden suyu zeytinyağını karıştırın.
Akabinde bir yaprak daha yufka serip arasına kaşar ve lor serpiştirin.
Üzerine yemek kaşığı yardımıyla karışımdan boşaltın.
Yufkayı kenarlardan içeri doğru katlayın.
Bir parça daha yufka koyun arasına yeniden sos sürüp son yufkayı bırakın.
İsterseniz üzerine çörek otu dökün.
Kare şeklinde dilimlere ayırın.