Bu sosla çıtır çıtır böreklere hazır mısınız? Lezzetini ikiye katlayan en kolay börek tarifi

Çıtır çıtır ve sıcak börek herkesin hayali olan bir lezzettir. Ancak börek denilince hep zahmetli bir iş gibi gelir. Sizler için en kolay en pratik olan börek tarifini araştırdık. Lezzeti damaklarda kalır. İşte en kolay börek tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kahvaltı denildi mi akıllara ilk gelen lezzet börektir. Çıtır çıtır olan börek tariflerinden en popülerini sizler için araştırdık. Bir sosla kavuşacağınız bu lezzet için kolları sıvayın. Pratik ve zahmetsiz bu börek tarifini yaparken malzemelerinizi unutmayın.

Çıtır börekleri hem okula hem de iş yeri kahvaltısında değerlendirebilirsiniz. Börek yaparken unutmamanız gereken en pratik bilgi ise yufkaların taze olmasıdır. Bu lezzetini ikiye katlar.

EN KOLAY BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

4 yaprak yufka

50 gram lor

40 gram kaşar

1 adet yumurta

1 su bardağı süt

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım şişe maden suyu

YAPILIŞI

Bir tepsiye yağlı kağıt serin.

Üzerine bir yaprak yufka koyun.

Bir kasede süt yumurta maden suyu zeytinyağını karıştırın.

Akabinde bir yaprak daha yufka serip arasına kaşar ve lor serpiştirin.

Üzerine yemek kaşığı yardımıyla karışımdan boşaltın.

Yufkayı kenarlardan içeri doğru katlayın.

Bir parça daha yufka koyun arasına yeniden sos sürüp son yufkayı bırakın.

İsterseniz üzerine çörek otu dökün.

Kare şeklinde dilimlere ayırın.

Afiyet şifa olsun...

Bayat ekmeklerinizi değerlendirme vakti! Peynirli ıspanaklı strata nasıl yapılır?

Soğuk havalarda doping etkisi yapıyor! Kahvaltılık evde meyve suyu nasıl yapılır?