Bu soğuk tatlı hem lezzetli hem de hafif! İşte gelin pastası tarifi...

Gelin pastası tarifi, dakikalar içerisinde pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Soğuk tatlı sevenler için hem lezzetli hem de hafif olan tatlı, birçok insanın ilk tercihi olabiliyor. Ayrıca kekinin yumuşak olması ve nefis kremaya sahip olması, damaklarda adeta enfes bir tat bırakıyor. İşte soğuk tatlı sevenlere, gelin pastası tarifi…

Gelin pastası tarifinin tam kıvamında hazırlanabilmesi için ölçülerine dikkat etmek gerekiyor. Nitekim tam kıvamında verilen gelin pastası tarifi, adeta damaklardan silinmeyecek bir tadı oluşturabiliyor. Genellikle soğuk tatlı sevenlerin tercih ettiği gelin pastası, çay saatlerine de fazlaca yakışıyor.

GELİN PASTASI TARİFİ

Soğuk tatlı sevenlerin sık sık tercih ettiği gelin pastası, çay saatlerinde de fazlaca tüketilebiliyor. Kolay bir şekilde hazırlanabilen gelin pastası tarifi, misafirlere de ikram olarak sunulabiliyor. İşte soğuk tatlı sevenler için gelin pastası tarifinde gerekli malzemeler şu şekilde;

4 tane yumurta.

1 su bardağı un.

1 su bardağı toz şeker.

1 paket kabartma tozu.

1 paket vanilya.

Kekinin ıslatılması için gerekli olanlar;

2 yemek kaşığı şeker.

2 su bardağı soğuk süt.

Muhallebi için gerekli olanlar;

1 litre süt.

3 yemek kaşığı un.

1 su bardağı toz şeker.

2 yemek kaşığı nişasta.

1 paket krem şanti (75 g).

1 paket vanilya.

Üzeri için isteğe bağlı olarak eklenebilecek; fındık, Hindistan cevizi veya ceviz.

SOĞUK TATLININ HAZIRLANIŞI

Soğuk tatlı sevenler için gelin pastası tarifi ile kolayca soğuk tatlı hazırlanabiliyor. Yukarıdaki malzemeler hazırlandıktan sonra soğuk tatlı yapabilmek için şu şekilde ilerleyebilirsiniz;

Soğuk tatlı hazırlayabilmek için öncelikle yumurta ve şeker, mikser ile beyazlaşana kadar çırpılır.

Kabartma tozu, vanilya ve un ilave edilir. Devamında tekrar karıştırılır.

Dikdörtgen bir borcam yağlanır ve kek hamuru üzerine dökülür. Sonra 170 dereceye ayarlanan fırına koyulur. Ortalama 15 dakika içerisinde hazır olacaktır.

Kürdan yardımı ile hazır olup olmadığı test edilebilir. Hazır olan kek soğumaya bırakılır.

Şeker ve süt karıştırıldıktan sonra kek tamamen soğuyunca üzerine dökülür.

Muhallebiyi hazırlayabilmek için krem şanti hariç diğer malzemeler tencereye alınır ve karıştırılır. Akabinde ocağın altı açılır.

Karışım koyulaşana kadar karıştırılır. Koyulaştıktan sonra soğumaya bırakılır.

Ilık bir hale ulaştıktan sonra toz bir şekilde krem şanti eklenir. Akabinde mikser yardımı ile çırpılır.

Eğer karışım biraz katı gelirse, yarım çay bardağı süt de eklenebilir.

Ortalama 3 dakika karıştırdıktan sonra kekin üstüne dökülür.

Soğuk tatlı buzdolabında 2 ila 3 saat arası bekletildikten sonra afiyetle tüketilmesi için servis edilebilir.