HATİCE GÖVENÇ
Kapuska, lahana çorbası gibi yemekleri birçok insan sevmez. Oysa bu yemeklerin demirbaşı olan lahana kanserden diyabete karşı birçok hastalığa meydan okuyan bir sebze. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, birçok röportajında yılda iki kere lahana kürü tükettiğine değiniyor. Peki, lahana gerçekten kanser düşmanı mı, lahananın faydası ne?
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu lahana ve soğan gibi sebzelerin daima tüketilmesini tavsiye ediyor. Çünkü bu sebzeler antioksidan deposu.
KANSERE DÜŞMAN LAHANANIN FAYDALARI
Araştırmalar, lahanada bol miktarda bulunan kimyasalın kanser önlemede önemli bir rol oynayabileceğini göstermiştir. Buna göre lahana kanseri yavaşlatıyor.
Lahanada manganez, A vitamini, K vitamini, Magnezyum, folat, potasyum gibi vitaminler içerir.
Lahana yemek kilo vermeye yardımcı olur. Kalorisi düşüktür.
Lahana iltihap önleyici özelliklerdir
Sindirimi kolaylaştırır
Kolesterolü düşürür
Kalp hastalığı riskini azaltır
LAHANANIN ZARARI VAR MI?
Lahana içindeki yüksek K vitamini seviyeleri vücudunuzun kalsiyumu işlemesine yardımcı olabilir, ancak kan sulandırıcı kullanıyorsanız olumsuz yan etkiler olabilir. Bu yüzden her şeyde olduğu gibi lahanada da aşırıya kaçmamakta fayda var.