Tadı kötü demeyin! Akciğer kanserine düşman besin

Yaban turbunu pek kimse sevmez fakat birçok faydası var. Kök sebzelerden yaban turbu kanserle savaşan ve sindirimin ilacı olan bir sebzedir. Kalorisi düşük ve lif oranı yüksek yaban turbunun faydalarını sizler için derledik.

Yaban turbunun ayurveda özelliklerine sahip. Keskin tadı ve kokusu olan yaban turbu Anadolu'da tüketilen bir sebze olsa da pek sevilmez. Fakat yaban turbunun faydalarını okuyunca kararınız değişebilir. Çünkü yaban turbu akciğer kanseri gibi önemli hastalıkların karşısında duran güçlü bir sebze.

YABAN TURBUNUN FAYDALARI

Bol lif vardır. Bu yüzden sinidirimin ilacıdır.

İyi bir antioksidandır.

Balgam söktürücü özelliği vardır.

İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir.

Mide ve bağırsak gazını söktürür.

İştahı açar.

Yüksek ateş ve grip gibi solunum yolu enfeksiyonlarına iyi gelir.

Ağrılara şifadır.

İçerisinde bulunan antibiyotikler sayesinde bağırsakların çeperlerini koruyucu rol oynar.

Hafif müshil etkisi vardır.

Bel, sırt ve romatizma gibi ağrıları dindirir.

Grip ve yüksek ateşte iyileştirici etki yapar.

Genetiğe bağlı ve akciğer kanseri gibi kanserler için en faydalı bitkiler içerisinde yer alır.

Kemoterapi ve radyoterapiye destek olabilir.

Bağışıklığı güçlendirir.

İbn-i Sina diş ağrısına o çiçeği öneriyor! Türkiye'de yetişiyor