Bu sebzeleri tüketmenin tam zamanı! Eylül ayının öne çıkan besinleri

Her mevsimin olduğu gibi Eylül ayının da kendine özgü sebzeleri bulunuyor. Mevsiminde tüketilen sebzelerin faydaları ise saymakla bitmiyor. İşte Eylül ayında tüketebileceğiniz 5 sebze ve faydaları…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Eylül ayının gelmesi ile birlikte önceki aylarda yetişen sebzelere de yavaş yavaş veda ediliyor. Sağlıklı beslenmenin en önemli adımlarından biri olan mevsimsel beslenmeye uygun olan sebze ve meyveler ise tezgahlarda yerini almaya başlıyor. Biz de sizler için Eylül ayında tüketebileceğiniz 5 sebze ve faydalarını derledik.

1- Patlıcan: İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde kemik oluşumunu destekleyerek, anemi semptomlarını azaltabilmektedir. Ayrıca patlıcan, diyabeti yönetmede, sindirim sistemini düzenlemede de etkilidir.

2- Kapya Biber: İnsan sağlığı için oldukça önemli olan C vitamini eksikliğine iyi gelir. Sindirim sistemi için faydalıdır. Damar tıkanıklığını engeller. Hafıza problemlerine iyi gelir. Damar sertliği oluşumunu engellemeye yardımcıdır. Antioksidan kaynağıdır. Eklem ağrıları için faydalıdır. Astım hastalığına iyi gelir. Romatizmal hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur. Göz hastalıklarına iyi gelir. Kansızlığı (anemi) azaltır.

3- Semizotu: Kalp damar hastalıkları riskini önler. Kemikleri güçlendirir. Halsizlik ve yorgunluğa iyi gelir. Sinir sistemi sağlığını destekler. Kolesterolü düşürür.

4- Kabak: Potasyum, magnezyum ve K vitamini açısından zengindir, kötü kolesterolü düşürür. Potansiyel lif kaynağıdır, kan basıncı seviyesini normal düzeyde tutarak kalbi destekler. Kabak lifi faydaları nedeniyle sindirim sistemi için son derece önemlidir. Sindirim sisteminin ihtiyacı olan lifi doğal yolla sağlar.

5- Salatalık: Antioksidan içeriği sayesinde kanser gibi hastalıkların tedavi sürecine yardımcı olur. Günlük ihtiyaç duyulan K vitamininin, B ve C vitaminlerini sağlar. Kemikleri güçlendirir.