Bu mezeyi hiç duymadınız! Edamame nasıl yapılır?

Edamame merak ediliyor. Yeşil soya fasulyesinden olan meze çok seviliyor. Edamame nedir? Vitamin deposu edamame nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Edamame bilinen mezelerin aksine 2 malzemeyle yapılıyor. Tarifi ise oldukça basit. Edamame nedir? Vitamin deposu edamame nasıl yapılır? İşte cevabı...

EDAMAME MALZEMELER

1 lb taze edamame (bölmelerde veya bölmelerde dondurulmuş edamame)

2 yemek kaşığı tuz (ve daha çok tat)

EDAMAME NASIL YAPILIR

Her bölmenin gövde ucunu kesin. Edamamı iyice yıka ve bir kaseye koy.

Bir tutam tuz serpin ve edamame'i tuzla ovun. (Eğer donmuş edamame kullanıyorsanız, lütfen bir sonraki adıma geçin.)

Büyük bir tencerede bol su kaynatın. Kaynayan suya yaklaşık 2 yemek kaşığı tuz ekleyin

Kaynatma suyuna edamame ekleyin ve 3 ila 4 dakika kaynatın veya yumuşayıncaya kadar kaynatın.

Bir kevgir içinde edamame boşaltın. Bir edamame tadın ve yeterince tuzlu değilse, haşlanmış edamame üzerinde daha fazla tuz serpin. Serinlemek için edamameyi düz bir tepsiye yayın.

Mochiye bayılacaksınız

Üstü şekerli asker kurabiyesi tarifi

Sosyete mantısı tarifi