Bu meyvenin çekirdeği böbrek taşını düşürüyor! Öğütüp yoğurda katın

Hurma bol miktarda lif ve potasyum içeriyor. Hurmanın çekirdeği de kendisi gibi çok şifalı. Peki hurma çekirdeği şifaları neler?

Genellikle sevilerek tüketilen hurmanın, çekirdeklerini hep çöpe atarız fakat hurma çekirdeklerinin özellikle karaciğer ve böbrek sağlığına büyük yararları olduğu fazla bilinmeyen bir gerçektir. İşte detaylar...

HURMA ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI

Sindirim sistemi için çok öneli bir besin olan hurma, oldukça sağlıklı bir yiyecektir. Çekirdekleri de özellikle karaciğer ve böbrek sağlığı için oldukça faydalıdır.

Tüketilmesi oldukça zor görünen hurma çekirdekleri, içerdiği vitamin ve mineral ile oldukça sağlıklı. Çekirdekleri çöğe atmak yerine değerlendirmeyi deneyebilirsiniz.

Karaciğer ve böbrek sağlığı ve toksik maddelerin vücuttan dışarıya atılması amacıyla hurma çekirdekleri kullanılabilir. Ayrıca hurma çekirdeklerinden, böbrek taşı ve safra taşı tedavisinde de faydalanabilirsiniz.

Hurma çekirdekleri, sindirimi düzenler ve böbrek taşı tedavisinde oldukça faydalıdır. Viral enfeksiyonların tedavi edilmesinde de kullanılabilen hurma çekirdeklerini şimdiden biriktirmeye başlayabilirsiniz.

Ayrıca içindeki antioksidan içeriği sayesinde cilt bozukluklarının tedavisinde de kullanılırken, içinde barındırdığı yağlar, saçlar için de yarar sağlar.

Hurma çekirdeklerini tüketme fikri herkese tuhaf görünebilir fakat bunun için çok kolay bir yöntem bulunuyor. Öncelikle, hurma çekirdeklerini kurumaya bırakmalısınız.

Kuruyan hurma çekirdeklerini yağsız ve susuz bir biçimde kavurun, daha sonra ise blender yardımıyla öğütün. Bu biçimde yemeklerin ya da salataların içine ekleyebilirsiniz.