Bu mevsimde şikâyetler arttı! Çocuklarda astımı tetikliyor! Bunlara dikkat

Çocuklarda ve yetişkinlerde astım şikâyetleri artmaya başladı. Peki, astım için ne yapmak gerek? Koronavirüs etkisinin azaldığı bu dönemde işte astımın nedenleri…

Koronavirüsün ardından en çok yaygınlaşan hastalıklardan biri de astım. Çocuklarda astımın yaygınlaştığını belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdullah Kansu, astım için anne babalara tavsiyede bulundu.

24 TV'ye açıklamalarda bulunan Kansu, özellikle ilkbahar dönemlerinde hem yetişkinlerde hem de çocuklarda astımın sık görüldüğünü söyledi. Peki, astım için ne yapmak gerek?

ASTIMIN BAŞLICA NEDENLERİ

Pandemi döneminde evde hayvan besleme olayı arttı. Bu durum bazı kişilerde alerjiye neden oldu ve dolaylı olarak astım şikâyetlerini de beraberinde getirdi.

Pandemi nedeniyle ev ortamında aşırı temizlik için çok fazla kimyasal kullanıldı. Bu da astımı tetikledi. Vücudumuzda iki savunma sistemi var. Biri hücresel diğeri kimyasal savunma. Mikroplarla karşılaşmamız azaldıkça kimyasal sistem arttıkça vücudumuzda artık alerji semptomları, astım semptomları artmaya başladı. Dolayısıyla ev ortamındaki bu aşırı hijyen telaşı astım şikâyetlerini artırmaya başladı.

ASTIM İÇİN NELER YAPILMALI?

Klima temizliğini yaptırın. Mutfaktaki havalandırma önemli. Bu alanların da temizlenmesi gerekiyor.

Beslenme önemli. Hazır gıdalara olan talebin artması reflü şikâyetlerini artırdı. Reflü de astımı tetikleyen hastalıklardan biri.

Özellikle alerjik astımı olanlar bu mevsimde dışarı çıktığında maske takmalı.

Anneler Günü hediyesi için kişilik testi

İbn-i Sina'nın sirkeli önerisi sivilceleri yok ediyor