AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Uzakdoğu'nun zengin mutfağının en çok sevilen lezzeti acı soslu tavuktur. Ancak içerisine eklenen çeşitli soslarla bambaşka bir tat elde edebilirsiniz. Sürekli aynı şekilde tükettiğiniz tavuk yemeklerinden sıkıldıysanız bu tarifi denemenizi öneririz. Üstelik acı seviyorsanız bu lezzet tam ağzınıza layık.
MALZEMELER;
300 gram tavuk göğsü
3 diş sarımsak
Yarım taze sıkılmış limon suyu
Bir su bardağı portakal suyu
4 yemek kaşığı galeta unu
Birer çay kaşığı zencefil, acılı toz biber, karabiber, bala
Birer tatlı kaşığı; elma sirkesi, soya sosu
Bir yemek kaşığı isot salça
YAPILIŞI;
Tavuk göğsünü iri parçalarda kesin.
Bir kasede sarımsakları ezin.
Üzerine baharatları, salçayı, portakal suyunu, limon suyunu, elma sirkesi, soya sosunu ekleyin.
Blendırda karıştırın. Ardından tavukları içine ekleyip 10 dakika bekleyin.
Akabinde tavukları çıkarıp galeta ununa batırın.
Tavada kızartın.
Afiyet şifa olsun...