Bu lezzet tam ağzınıza layık! Portakal soslu acılı ballı çıtır tavuk tarifi

Sürekli aynı tavuk yemeklerinden sıkıldıysanız Uzakdoğu'nun en lezzetli portakal soslu acılı ballı çıtır tavuk tarifini sizler için derledik. Bu lezzete bayılmaya hazır mısınız? İşte portakal soslu acılı ballı çıtır tavuk tarifi

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Uzakdoğu'nun zengin mutfağının en çok sevilen lezzeti acı soslu tavuktur. Ancak içerisine eklenen çeşitli soslarla bambaşka bir tat elde edebilirsiniz. Sürekli aynı şekilde tükettiğiniz tavuk yemeklerinden sıkıldıysanız bu tarifi denemenizi öneririz. Üstelik acı seviyorsanız bu lezzet tam ağzınıza layık.

PORTAKAL SOSLU ACILI BALLI ÇITIR TAVUK TARİFİ

MALZEMELER;

300 gram tavuk göğsü

3 diş sarımsak

Yarım taze sıkılmış limon suyu

Bir su bardağı portakal suyu

4 yemek kaşığı galeta unu

Birer çay kaşığı zencefil, acılı toz biber, karabiber, bala

Birer tatlı kaşığı; elma sirkesi, soya sosu

Bir yemek kaşığı isot salça

YAPILIŞI;

Tavuk göğsünü iri parçalarda kesin.

Bir kasede sarımsakları ezin.

Üzerine baharatları, salçayı, portakal suyunu, limon suyunu, elma sirkesi, soya sosunu ekleyin.

Blendırda karıştırın. Ardından tavukları içine ekleyip 10 dakika bekleyin.

Akabinde tavukları çıkarıp galeta ununa batırın.

Tavada kızartın.

Afiyet şifa olsun...