HATİCE GÖVENÇ
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi krep, bu kez bambaşka bir tarifle karşınızda. Öyle ince, öyle hafif ki elinize aldığınızda neredeyse şeffaf görünüyor. Pamuk gibi yumuşak dokusuyla damaklarda iz bırakıyor, zar gibi inceliğiyle görenleri hayran bırakıyor.
Pamuk gibi yumuşacık ama zar kadar ince bu krep tarifi, kahvaltı sofralarına bambaşka bir lezzet katıyor. Krep yaparken en büyük şikâyet, kalın olması ya da hamurun eşit dağılmaması. Oysa malzemelerde yapılacak ufak ayarlamalarla krep, hem yumuşacık hem de kağıt inceliğinde oluyor. Pişirme tekniği de bu noktada büyük rol oynuyor.
Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı un (elenmiş)
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çimdik tuz
Hazırlık Aşaması
Yumurtaları derin bir kaba alın ve iyice çırpın.
Üzerine süt ve suyu ekleyin, pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Unu azar azar ekleyin, topaklanmaması için tel çırpıcıyla iyice çırpın.
Son olarak sıvı yağı ve tuzu ekleyin. Akışkan kıvamlı, neredeyse su gibi bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
Pişirme Sırrı
Tavayı iyice ısıtın ve çok az yağlayın.
Bir kepçe hamuru tavaya alın ve hızla sağa sola çevirerek tüm yüzeye incecik yayın.
Her iki tarafını da kısa sürede pişirin. (Çok tutarsanız kalınlaşır, dikkat edin!)
Pişen krepleri üst üste koyun, yumuşacık kalacaktır.
Servis Önerisi
Bu krep tarifi hem tatlı hem tuzlu sunumlara çok yakışıyor.
Reçel, bal ya da çikolata kremasıyla kahvaltıda servis edebilirsiniz.
Peynir, domates ve yeşillikle sararak hafif bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.
Tatlı severler için muz ve çilekle rulo yaparak pudra şekeri serpmek harika bir seçenek olacaktır.