Bu kreplere dikkat! Her an yırtılabilir, yumuşak ama zar kadar ince krep tarifi

Krep, kahvaltı sofralarında en çok tercih edilen tariflerden biri oluyor. Zar gibi incecik, neredeyse saydam görünüyor; pamuk gibi yumuşacık dokusuyla da krep adeta ağızda eriyor. İncecik kat kat dizildiğinde göz alıcı bir görüntü sunan bu krep, hem hafifliği hem de şıklığıyla sofraların yeni yıldızı olmaya aday. Peki, kahvaltılık krep nasıl hazırlanır? İşte pamuk gibi yumuşak ama zar kadar incecik krep tarifi…

HATİCE GÖVENÇ

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi krep, bu kez bambaşka bir tarifle karşınızda. Öyle ince, öyle hafif ki elinize aldığınızda neredeyse şeffaf görünüyor. Pamuk gibi yumuşak dokusuyla damaklarda iz bırakıyor, zar gibi inceliğiyle görenleri hayran bırakıyor.

HER AN YIRTILABİLİR, YUMUŞAK AMA ZAR KADAR İNCE

Pamuk gibi yumuşacık ama zar kadar ince bu krep tarifi, kahvaltı sofralarına bambaşka bir lezzet katıyor. Krep yaparken en büyük şikâyet, kalın olması ya da hamurun eşit dağılmaması. Oysa malzemelerde yapılacak ufak ayarlamalarla krep, hem yumuşacık hem de kağıt inceliğinde oluyor. Pişirme tekniği de bu noktada büyük rol oynuyor.

PAMUK GİBİ YUMUŞAK AMA ZAR KADAR İNCECİK KREP TARİFİ

Malzemeler

2 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1 su bardağı un (elenmiş)

1 tatlı kaşığı sıvı yağ

1 çimdik tuz

Hazırlık Aşaması

Yumurtaları derin bir kaba alın ve iyice çırpın.

Üzerine süt ve suyu ekleyin, pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Unu azar azar ekleyin, topaklanmaması için tel çırpıcıyla iyice çırpın.

Son olarak sıvı yağı ve tuzu ekleyin. Akışkan kıvamlı, neredeyse su gibi bir hamur elde etmeniz gerekiyor.

Pişirme Sırrı

Tavayı iyice ısıtın ve çok az yağlayın.

Bir kepçe hamuru tavaya alın ve hızla sağa sola çevirerek tüm yüzeye incecik yayın.

Her iki tarafını da kısa sürede pişirin. (Çok tutarsanız kalınlaşır, dikkat edin!)

Pişen krepleri üst üste koyun, yumuşacık kalacaktır.

Servis Önerisi

Bu krep tarifi hem tatlı hem tuzlu sunumlara çok yakışıyor.

Reçel, bal ya da çikolata kremasıyla kahvaltıda servis edebilirsiniz.

Peynir, domates ve yeşillikle sararak hafif bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.

Tatlı severler için muz ve çilekle rulo yaparak pudra şekeri serpmek harika bir seçenek olacaktır.