Patates püresinin yumuşayıncaya kadar kaynatılması çok önemli. Süt, tuz, karabiberle ise püre daha da lezzetlenir. İşte en kıvamlı patates püresi tarifi...
PATATES PÜRESİ İÇİN MALZEMELER
6-8 tane patates
Su (patatesleri haşlamak için)
2 kaşık tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
TARİF
1. Adım
Patates püresi için öncelikle patatesler soyulur, doğranır ve bol suda kaynatılır.
2. Adım
Yumuşayan patatesler süzülür.
3. Adım
Soğumadan içine tereyağı ilave edilir ve ezilir.
4. Adım
Süt, tuz ve karabiber eklenir.
5. Adım
İyice püre haline gelene kadar ezilir.
6. Adım
Patates püresi sıcak olarak yemek ile servis yapılır.