Bu kıvam hiçbir yerde yok! Yumuşacık patates püresi tarifi

Patates püresi yemeklerin yanına yapılan ve çok sevilen bir meze. Patates püresinin kıvamının tutturulması çok önemli. Peki nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Patates püresinin yumuşayıncaya kadar kaynatılması çok önemli. Süt, tuz, karabiberle ise püre daha da lezzetlenir. İşte en kıvamlı patates püresi tarifi...

PATATES PÜRESİ İÇİN MALZEMELER

6-8 tane patates

Su (patatesleri haşlamak için)

2 kaşık tereyağı

1 su bardağı süt

Tuz

Karabiber

TARİF

1. Adım

Patates püresi için öncelikle patatesler soyulur, doğranır ve bol suda kaynatılır.

2. Adım

Yumuşayan patatesler süzülür.

3. Adım

Soğumadan içine tereyağı ilave edilir ve ezilir.

4. Adım

Süt, tuz ve karabiber eklenir.

5. Adım

İyice püre haline gelene kadar ezilir.

6. Adım

Patates püresi sıcak olarak yemek ile servis yapılır.