Bu kış pırasayı sevmeyen bile kaşık kaşık yiyecek! O hastalığın şifası

Pırasa genelde pek de sevilen sebzeler arasında yer almaz. Oysa pırasadaki C vitamini ve kolajen içeriği birçok sebze ve meyvede yok. Faydalarını duyunca bu kış pırasayı sevmeye başlayabilirsiniz. İşte pırasanın şifasının detayları…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Pırasa, vitamin ve mineral açısından zengin, düşük kalorili ve sağlığa yararlı faydalı bir sebzedir. Fakat ne hikmetse birçok kişi pırasayı sevmez. Size pırasayı sevmeniz için geçerli sebepleri hazırladık. İşte pırasanın faydaları...

PIRASANIN ŞİFASI

Pırasa, düşük kalorili ve üretici yapısıyla sağlıklı beslenme planlarına dahil edilmesi önerilen bir sebzedir. Pırasadan en iyi şekilde yararlanmak için çiğ veya hafif bir şekilde tüketilmelidir.

Kalbe şifadır

Pırasadaki C vitamini, kollajen üretimini teşvik eder. Kollajen, sıkılığını ve elastikiyetini koruyan bir proteindir. Yeterli kollajen üretim, cildin dolgunluğu ve genç oluşuma daha fazla katkı sağlanır.

Pırasa sindirimi çalıştırır. Bağırsak hareketlerini düzenler

Bağışıklığı güçlendirir

Yüksek miktarda C vitamini içerir

Göze faydalıdır

Kemikleri güçlendirir

Düşük kalorilidir, diyete uygundur. Bu yüzden kilo vermeyi kolaylaştırır

Kan şekerini düzenler

Antioksidan kaynağıdır

Pırasa, C vitamini, A vitamini ve beta-karoten gibi güçlü antioksidanlar bakımından zengindir. Bu antioksidanlar, ciltte serbest radikal hasarlarını azaltır, yaşlanma belirtilerini geciktirir

Pırasa, su içeriği yüksektir. Cildi nemlendirir

Ciltteki koyu lekeleri giderir, renk dengesini sağlar, ölü cilt hücrelerini yeniler

Sivilceleri azaltır

Pırasada bulunan K vitaminleri, cildin zararlı etkilerinden korunmasına yardımcı olur ve cildin elastikiyetini arttırır. Aynı zamanda ciltteki küçük yaraların ve morlukların iyileşme sürecini hızlandırabilir.

Soğan kokusuna karşı en hızlı yöntem! Yemek pişene kadar gidiyor