Bu kış meyvesinin çekirdeği cildi fayans gibi parlatıyor! Akne, sivilce ve lekeler yok oluyor

Ayva çekirdeği içerisindeki jelden yüz maskesi yapabilirsiniz. Ayva çekirdeği maskesi cildin yüzeyini nemlendiriyor. Peki ayva maskesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Cilt üzerindeki gözenekleri sıkılaştıran ayva maskesi nasıl yapılır? Dakikalar içerisinde hazır olan ayva çekirdeği maskesi cildi sıkılaştırıyor. İşte detaylar...

Ayva çok sevilen ve sağlıklı bir kış meyvesi. Ayva çekirdeği ise cilt hasarını ortadan kaldırıyor. Gençlik ışıltısı sağlıyor. İşte ayva çekirdeği maskesi tarifi...

ÇEKİRDEK DEĞİL GÜZELLİK KAPSÜLÜ

Ayva çekirdeği maskesi yapmak için ayvayı ortadan ikiye kesip içerisindeki çekirdeklerini çıkarın. Çekirdekleri yarım çay bardağından biraz daha az sıcak suyun içerisinde 1-2 gün bekletin. Çekirdekler birkaç günde kendini salıp jel halini alacaktır. Maskeyi göz çevresi hariç burun üstü dahil tüm yüzünüze sürün. Yarım saat bekleyip yüzünüzü yıkayın. Maskeyi yüzünüze ince bir tabaka halinde sürdükten sonra dilerseniz o şekilde yatıp ertesi gün de yıkayabilirsiniz. Ayva çekirdeği maskeyi cildi güzelleştiriyor, parlatıyor. Ayva çekirdeği maskesi her cilt için uygundur. Ancak hassas bir cildiniz varsa cildinizde küçük bir yerde deneyin. Herhangi bir yan etki yaşamazsanız yüzünüze uygulayabilirsiniz. Artan maske bozulmaması için buzdolabında saklayabilirsiniz. Maskeyi dudağınıza, dekolte, boyun bölgesine ve elinize de sürebilirsiniz.

AYVA ÇEKİRDEĞİ MASKESİNİN YÜZE VE CİLDE NE FAYDASI VAR?

Ayva çekirdeği maskesi cildinize uygulayabileceğiniz en yararlı doğal maskeler arasında yer alıyor. Hatta ayva çekirdeğinin cilde yararları çeşitli araştırmalara da konu oldu.

Cilde Yararlı Amino Asitler İçeriyor: Çin ayvası, anavatanı Çin olan bir ayva türüdür. ScienceDirect'de yer alan çalışmada Çin ayva çekirdeği proteininden hazırlanan peptitlerin cilt bakımı fonksiyonları incelenmiş, yüksek kaliteli protein içeren faydalı amino asit bileşimine sahip olduğu ve yüksek tıbbi ve kozmetik değere sahip olduğu rapor edilmiştir.

Yaraları İyileştiriyor: Ayva çekirdeği müsilajı(jeli), İran geleneksel tıbbında cilt yaraları ve yanıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Son araştırmalar ayva çekirdeğinin yara iyileşmesini hızlandırdığını gösterdi. Tavşanlar üzerinde yapılan çalışmada yüzde oranında ayva çekirdeği jeli içeren krem kullanılan yaralı tavşanların daha hızlı iyileştiği görüldü.

Cildi Nemlendirir:Ayva çekirdeği ekstresi, cilde kolay uyum sağlayıp cildi yatıştırıcı ve rahatlatıcı rol oynuyor. Ayrıca cildin doğal nem içeriğini dengelemeye yardımcı olur.

Show TV'de Dr. Ender Saraç ile Sağlıklı Günler programında Dr. Ender Saraç ayva çekirdeğinin cilde faydalarını şöyle sıraladı:

Ayva çekirdeği gözenekleri temizleyip sıkılaşmasını sağlıyor.

Ciltte oluşan yanık ve sivilce izlerine iyi geliyor.

Sivilce ve siyah nokta oluşumunu engellemeye yardımcı oluyor.

Ciltte oluşan çatlakların geçmesinde etkili rol oynuyor.

İçerisindeki müsilaj yapıyla çatlakları onarıyor.

Ayva çekirdeği ayrıca saç sağlığı için de çok faydalı.

Saçları güçlendiriyor, öksürüğe şifa oluyor, enfeksiyondan koruyor.

AYVA ÇEKİRDEĞİ JELİ LEKELERE İYİ GELİR Mİ?

Medical Park'ın haberine göre ayva çekirdeği jeli cilt lekelerine de iyi gelebiliyor. Ayva çekirdeği jeli maskesi yapmak için ayva çekirdeklerini su yerine gül suyu içerisine de koyabilirsiniz.

AYVA ÇEKİRDEĞİ JELİ YÜZE SÜRDÜKTEN SONRA YIKANIR MI?

Estetik Cerrah Dr. Bora Özel youtube'daki ayva çekirdeği jeli maskesi tarifinde ayva çekirdeğini yüze sürdükten yarım saat sonra veya ertesi gün yüzün yıkanabileceğini söylüyor.