Hastalıklar artık kolay kolay geçmiyor. Dolayısıyla güçlü sebzelerden yapılan çorbalar ilaç niteliğinde. Bunlardan biri de bal kabağı çorbası. C vitamini, E vitamini ve beta-karoten gibi antioksidanlar açısından zengin olan bal kabağına bir de zerdeçal eklediğinizde çorba bambaşka bir hal alıyor. Adeta hafıza güçlendiren bir çorba oluyor. İşte bu kış mutfaklarda mutlaka pişmesi gereken bal kabağı çorbasının yapılışı...
200 gram bal kabağı
2 parça zerdeçal veya 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 tatlı kaşığı salça
3-4 adet havuç
3 dal kereviz sapı
1 adet soğan
1 kâse et-1 kâse tavuk suyu
Az tuz, kimyon, karabiber
Zerdeçallı bal kabağı çorbası tarifi için ilk olarak soğan küp şeklinde doğranır salça ile hafif pişirilir.
Sonrasında doğranmış balkabağı ve diğer malzemeler eklenip üzerine 2 bardak su eklenip haşlamaya bırakılır.
Sebzeler haşlandıktan sonra blenderden geçirilir. Baharatlar eklenerek tüketilir. Bal kabağı çorbası sofraya gelmeye hazır. Afiyet olsun...