Bu kış bol bol tüketin! Hafızayı güçlendiren bal kabağı çorbası tarifi

Bal kabağı kış ayının vazgeçilmez sebzesi. Çorbası, tatlısı ve kurabiyesi yapılan zerdeçallı bal kabağı çorbası tarifi bin derde şifa ve aynı zamanda hafızayı da güçlendiriyor. Çünkü içeriğindeki kurkumin, beyin fonksiyonlarını ve hafızayı destekleyen bileşenlere sahip. İşte bu kışın ilacı olacak bal kabağı çorbası tarifi ve malzemeleri…

Hastalıklar artık kolay kolay geçmiyor. Dolayısıyla güçlü sebzelerden yapılan çorbalar ilaç niteliğinde. Bunlardan biri de bal kabağı çorbası. C vitamini, E vitamini ve beta-karoten gibi antioksidanlar açısından zengin olan bal kabağına bir de zerdeçal eklediğinizde çorba bambaşka bir hal alıyor. Adeta hafıza güçlendiren bir çorba oluyor. İşte bu kış mutfaklarda mutlaka pişmesi gereken bal kabağı çorbasının yapılışı...

BAL KABAĞI ÇORBASI MALZEMELER

200 gram bal kabağı

2 parça zerdeçal veya 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal

1 tatlı kaşığı salça

3-4 adet havuç

3 dal kereviz sapı

1 adet soğan

1 kâse et-1 kâse tavuk suyu

Az tuz, kimyon, karabiber

BAL KABAĞI ÇORBASI TARİFİ

Zerdeçallı bal kabağı çorbası tarifi için ilk olarak soğan küp şeklinde doğranır salça ile hafif pişirilir.

Sonrasında doğranmış balkabağı ve diğer malzemeler eklenip üzerine 2 bardak su eklenip haşlamaya bırakılır.

Sebzeler haşlandıktan sonra blenderden geçirilir. Baharatlar eklenerek tüketilir. Bal kabağı çorbası sofraya gelmeye hazır. Afiyet olsun...

Kalp ve hafıza için çok önemli! Canan Karatay kahvaltıda her türlüsünü tüketin diyor!