Bu kan grubundakiler dikkat! Bunama ve alzaymır riski %82 daha fazla

Kan grupları üzerinde araştırmalar yapılıyor. Her kan grubunun beslenme şekli ve yatkın olduğu hastalıklar birbirinden farklı. Peki hangi kan grubu daha erken bunayabilir? İşte yanıtı...

Bunama ve alzaymır kişilerin korkulu rüyası. Peki hangi kan grubuna sahip bireyler daha hızlı bunayabilir? İşte cevabı...

KAN GRUBU ARAŞTIRMASI

Neurology dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, AB kan grubuna sahip kişilerin, diğer kan gruplarına sahip kişilere göre bunamaya yol açabilecek düşünme ve hafıza sorunları geliştirme olasılığı %82 daha fazla olduğunu tespit etti.

Vermont Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden araştırma yazarı Mary Cushman, "Çalışmamız kan grubuna ve bilişsel bozulma riskine bakıyor, ancak birkaç çalışma yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve diyabet gibi faktörlerin bilişsel bozulma ve bunama riskini artırdığını gösterdi" dedi.

Kan tipi aynı zamanda inme gibi diğer vasküler durumlarla da ilişkilidir, bu nedenle bulgular vasküler sorunlar ve beyin sağlığı arasındaki bağlantıları vurgulamaktadır. Bu sonuçları doğrulamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.