Bu ikili Ramazan'da süzülmenizi sağlıyor! Sahur öncesi tüketin, metabolizmanız arı gibi çalışsın

Keten tohumu yağ eritiyor. Ramazan ayında yoğurda katıp tüketeceğiniz keten tohumu kalori yakılmasını sağlıyor. İşte detaylar...

Keten tohumu, yüzyıllardan bu yana sağlıklı beslenmede kullanılan en doğal süper besinlerden biri. Yüksek lif içeriğiyle sindirimi destekleyen keten tohumu ayrıca omega-3 yağ asitleriyle kalp sağlığını ve beyin fonksiyonunu iyileştiriyor. Üstelik bu besin yoğurtla birleştiğinde bağırsaklara süper etki yaparak sindirimi dengeliyor ve bağışıklığı da güçlendiriyor.

KETEN TOHUMU VE YOĞURT KARIŞIMININ FAYDALARI

Bu süper ikili birleştiğinde, çeşitli yönlerden sağlığı destekliyor. Yüksek lif içeriğinin sayesinde sindirimi düzenleyen ikili, omega-3 yağ asitleriyle kalp sağlığını koruyor ve beyin fonksiyonlarını güçlendiriyor. Aynı zamanda yoğurttaki probiyotikler bağırsak sağlığına destek olarak bağışıklığı güçlendiriyor ve sindirimin de kolaylaşmasını sağlıyor.

KETEN TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Keten tohumu, sindirimi desteklemek adına yüksek oranda lif içermektedir. Lif, sindirimin düzgün çalışmasını sağlarken, kabızlık riskini minimuma indirir ve bağırsakların sağlığını iyileştirir.

Vücut için esansiyel olan omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan keten tohumu, kalp sağlığını destekler, iltihaplanmayı azaltır, beyin fonksiyonunu iyileştirir.

Bitkisel bazlı protein kaynağı olan keten tohumu özellikle yoğurtla birleştiğinde, yüksek kaliteli protein sağlar. Protein, kasların onarımı ve büyümesi için gereklidir, aynı zamanda tokluk hissini artırır ve kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

Keten tohumu antioksidanlar açısından da zengindir. Antioksidanlar, serbest radikallerin vücuttaki zararlı etkilerini nötralize ederek hücresel hasarın önüne geçer ve genel sağlığa destek olur.

Lif, protein ve sağlıklı yağlar bakımından zengin bir karışım olan keten tohumu ve yoğurt, tokluk hissini artırarak açlık hissini azaltabilir. Bu da kilo kontrolüne yardımcı olur.