Bu iki baharat virüslere göz açtırmıyor! Yemeklere bir tutam katan doktor yüzü görmüyor

Bağışıklığın en fazla hasar gördüğü mevsim kış. Ancak şifalı baharatların başında gelen zerdeçal vücudu hastalıklara karşı koruyor. Vücuttaki iltihabı ortadan kaldıran zerdeçal nasıl tüketilmeli?

Zerdeçal ve karabiber ikilisi doğal antibiyotik. Yemeklere katılarak veya yoğurda, süte eklenerek tüketilebilen bu iki baharat neden bu kadar önemli? İşte detaylar...

Soğuk havaların gelmesiyle salgınlar yeniden baş göstermeye başladı. Herkesin yakalandığı salgına yakalanmamak için her evde olan bu iki baharatı karıştırıp tüketmeniz yetiyor. Uzmanların önerdiği bu iki baharat beslenme rutinine eklendiğinden itibaren vücutta kalkan görevi görüyor.

Soğuk hava koşullarıyla birlikte bağışıklık sistemini güçlendirmek, vücut direncini artırarak larenjit, farenjit gibi hastalıklara karşı korunmayı sağlayabilir. Sadece iki baharat bağışıklık sistemini desteklemeye yetiyor.

ZERDEÇAL VE KARABİBER İKİLİSİNİ KULLANIN

Zerdeçal, A, C, E vitaminleri ile beta karoten içerir ve içerdiği kurkumin ile iltihapların azalmasına yardımcı olur. Zerdeçalı karabiberle birleştirmek, kurkuminin emilimini arttırarak bağışıklık sistemine destek sağlar.