Bu hata doğalgaz faturanızı alevlendiriyor! Kimse farkında olmadan yapıyor...

Kış aylarında en fazla gelen faturalardan biri doğalgazdır. Bu durumun nedeni yaptığınız hata olabilir. Yapılan hata faturanızı alevlendirip zarar ziyana neden olmadan dur diyebilirsiniz. Peki doğalgaz faturası nasıl düşürülür? Cevabı haberin detayında...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Tam soğuklar bastırdı. Doğalgaz faturaları da ona göre üstünüzü bastırmadan yaptığınız bazı hatalardan vazgeçin. Doğal gaz faturasını düşürmek sizin elinizde. Uzmanlar kombi ve boru bakımlarının faturalara daha hızlı yansıdığını belirtti. Bir kaç teknik durumla doğalgaz fatura miktarını siz ayarlayabilirsiniz.

DOĞALGAZ FATURASI NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

Öncelikle her yıl kombi bakımı yaptırın. Basınçla çalışan bu cihazlarda tıkanmalar ya da düşük seviyeler yaşanabilir. Bu da olduğunuz alanı çok ısıtmaz. Sürekli miktarı artırmak zorunda kalırsınız. Bu yüzden kombi bakımını ihmal etmeyin.

Sürekli ayarlarıyla oynarsanız basınç nedeniyle doğalgaz hızlı bir randuman gösterir. Seviyesi aniden yükselen doğalgaz, saati de hızlandırır.

Sürekli olarak kaçak olup olmadığını kontrol edin. Doğalgaz kaçağı hem size zarar hem de cebinize. Bu yüzden boruların birleşme alanını sık sık kontrol edin.

Doğalgazı kullanmadığınız yerlerdeki vanaları kapatın. Kombideki ayarlarla oynamayın. Direk vana kapatırsanız bu ani basınca neden olmaz.

Evinizde ısı yalıtım sistemi varsa az miktarda açarak daha tasarruflu bir işlem görmüş yapmış olursunuz.

Koltuk, perde ya da minder gibi eşyalarla radyatörün önünü kapatmayın. Bu evi ısıtmaz. Sürekli ısı derecesini artırırsınız.

Evi temizlerken kendinizi öldürmeyin! Kimyasal maddelerden önce doğal yollara başvurun

En inatçı lekeleri, pası ve kireci tek hamlede çıkartıyor! 2 malzemeli doğal temizlik ürünü