Hilal Çakır
Ananas dondurularak dondurma yapılabilir. Peki kilo verdiren ananaslı dondurma nasıl yapılır? İşte birkaç aşamada hazır olan dondurma tarifi...
ÖDEM SAVAR DONDURMA
Malzemeler:
1 adet ananas
3 dolu yemek kaşığı yoğurt veya 1/2 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Ananasın tamamını küçük parçalar halinde doğrayıp dondurun. Daha sonra yoğurt veya süt ile karıştırıp blender ettikten sonra kabınıza alıp tekrar buzluğa atın. 1-2 saat daha dondurduktan sonra ödem atıcı dondurmanız yemeye hazır.
Dipnot: Güçlü bir blender aletiniz yok ise ananasları dondurmadan yoğurt ile blender ettikten sonra dondurun veya bitkisel süt kullanın.
Üzerini file badem ile süsleyebilirsiniz. Yoğurt, meyve ve kuruyemiş üçlüsü uzun süre tok tutuyor. Bu şekilde bir ana öğününüz yerine tüketerek bir öğününüzü hafif geçirebilirsiniz veya daha uzun süre tok tutacak bir ara öğün yapabilirsiniz.