KADİR TEKİN
Kabak çorbası tarifi merak ediliyor. Lifli yapısı sayesinde sindirimi hızlandıran kabak çorbasının yapılışı da çok kolay. Kabak çorbasının püf noktası çorbayı blenderden geçirdikten sonra süzerseniz, ipeksi bir kıvam elde edersiniz. Soğukken bile nefis olur. İşte kabak çorbası tarifi...
KABAK ÇORBASI TARİFİ MALZEMELER
2 adet kabak
1 küçük patates
1 küçük soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
1 su bardağı süt (veya 1 su bardağı sebze suyu)
3 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
(İsteğe bağlı: Dereotu veya nane – servis için)
KABAK ÇORBASI TARİFİ
Soğan ve sarımsağı zeytinyağında birkaç dakika kavurun.
Küp doğranmış patates ve kabakları ekleyip 3–4 dakika daha karıştırın.
Üzerine sıcak suyu ilave edin, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. (yaklaşık 15–20 dk.)
Blender'dan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Sütü ekleyip 2–3 dakika daha karıştırarak ısıtın.
Tuz, karabiber ve isteğe göre nane veya dereotu ekleyip servis edin.
KABAK ÇORBASININ FAYDALARI
Detoks etkisi: Kabak düşük kalorili ve lif bakımından zengindir; sindirimi kolaylaştırır, ödem atımına destek olur.
Cildi güzelleştirir: İçeriğindeki A ve C vitaminleri ile cilt sağlığını destekler, parlaklık kazandırır.
Bağırsak dostu: Lifli yapısı sayesinde sindirimi düzenler, kabızlığı önler.
Kilo kontrolü sağlar: Düşük yağ ve kalori oranıyla diyetlerde rahatlıkla tüketilebilir.
Hafif ve besleyici: Sütle yapıldığında protein değeri artar; çocuklar ve mide sorunu yaşayanlar için de uygundur.