Bu çorba Selçuklu saraylarının bir numarası çünkü...

Konya'nın tescilli bamya çorbası Selçuklu saraylarında en sık yapılan çorbaların başında geliyor. Asırlardır başta düğün ve özel davetler olmak üzere sofraların olmazsa olmazları arasında olan bamya çorbası iştah açar ve şifalıdır. İşte farklı çorba arayanlara Konya'nın meşhur tescilli çorbası olan bamya çorbası tarifi...

Akşam yemeği menüsüne farklı çorba tarifi arayanlara Konya'nın tescilli bamya çorbası tarifiyle geldik. Bu çorba Selçuklu saraylarında vazgeçilmez çorbalardan biri olarak biliniyor. Konya'da düğün ve davet yemeklerinde tatlıdan sonra verilerek ikinci tertip yemeklerin yenebilmesi için iştah açıcı olarak kullanılıyor. Peki, geçmişten günümüze miras kalan tescilli bamya çorbası nasıl yapılır? Konya bamya çorbasının yapımında çiçek bamya ve kuyruk yağı kullanılır. İşte farklı çorba tarifi...

KONYA BAMYA ÇORBASI MALZEMELER

300 g kuru küçük bamya (çiçek bamya)

200 g kuşbaşı et (kuzu)

2 yemek kaşığı sadeyağ

3 yemek kaşığı kuyruk yağı

4 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı tuz

2-2,5 litre su

2-3 adet limon

Yarım yemek kaşığı salça

KONYA BAMYA ÇORBASI TARİFİ

Konya bamya çorbası mevsiminde toplanmış ve kurutulmuş çiçek bamya kullanılarak yapılır. Bamyalar tüylü bir yapıya sahip olduğu için pişirme öncesinde temiz bir bez ile ovalanarak tüylerinden arındırılır ve limonlu suyun içinde yumuşayana kadar haşlanır.

Başka bir tarafta bir tencerede kuyruk yağı kavrulur. Yağ biraz kavrulduktan sonra kuzu kuşbaşı etler ilave edilir. Etler kavrulduktan sonra ince kıyılmış soğan eklenir. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavurma işlemi devam eder.

Bamyalar haşlama suyu ile birlikte bu karışıma eklenir. Çorba iyice kaynatılır ve lezzetini alması için 3-4 saat bekletilir. Servis yapılmadan önce tekrar kaynatılır.

Yatak odasına soğan ve karanfil koymanın faydasına inanamayacaksınız