Bu çorba gribe şifa, vücudu ayağa kaldırıyor

Yozgat'ın meşhur arabaşı çorbası kış aylarında sofralara lezzet katıyor. Yozgat'ta asırlardır yapılan arabaşı çorbası gribal enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırmasıyla da biliniyor. Peki, arabaşı çorbası nasıl yapılır?

IHA

Yöresel çorbalar kış aylarında hastalıklara şifa oluyor. Yozgat'ın arabaşı çorbası da bunlardan biri. Peki, arabaşı çorbası nasıl yapılır?

İHA'da yer alan habere göre Yozgat'ta, özel olarak hazırlanan hamuru ile birlikte löp löp yutulan arabaşı çorbası, kış aylarında vatandaşların içini ısıtıyor.

ARABAŞI ÇORBASI NASIL YAPILIYOR?

Arabaşı çorbası hindi, kaz veya tavuk etiyle pişiriliyor ve sıcak servis ediliyor. Yozgat'ın tescilli çorbası olan arabaşı çorbası, uzun kış gecelerinde yapılan ev ziyaretlerinde ikram edilen ve Yozgat'ta asırlardır yapılan bir çorba.

ARABAŞI ÇORBASININ FAYDALARI

Kış mevsiminde gribal enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırmasıyla da bilinen arabaşı çorbası, vatandaşlarca sıklıkla tercih ediliyor.

İlk defa arabaşı çorbası içtiğini söyleyen üniversite öğrencisi İsmail Arslan ise "Ben ilk defa arabaşı çorbası içiyorum ve çok lezzetli olduğunu düşünüyorum. Hamurunu da birlikte çorba eşliğinde yutuyoruz, bu bizi tok tutuyor, güzel bir tadı da var. Yozgat arabaşı çorbası kışın vazgeçilmez lezzetlerinden, biz bu çorbayı içmiyoruz löp löp yutuyoruz." şeklinde konuştu.

Arabaşı çorbasının gribal rahatsızlıklara iyi geldiğini belirten Dursun Ayer de, "Yöremizin arabaşı çorbası hem kış şartlarına insanı dayanıklı hazırlar hem de gribal enfeksiyonlarına çok iyi gelir. Av ve kümes hayvanı etleriyle çorbamız yapılır. Misafirlerimize ikram ettiğimiz bir yemeğimizdir. " ifadelerine yer verdi.

Tansiyon düşürücü süper 3'lü

Nar lekesi nasıl çıkar?