Bu börek kızartma değil fırında! Patatesli çıtır börek tarifi, doyamayacaksınız

Kızartma lezzetinde olan fırında patatesli börek tarifini kahvaltıda yapabilirsiniz. Patatesli böreğin lezzetli olması için yufkanın günlük olması gerekiyor. İşte detaylar...

Baharatlarla lezzetlenen patatesli börek çok pratik. Çay eşliğinde tüketebileceğiniz patatesli börek nasıl yapılır? İşte yanıtı...

MALZEMELER

4 adet patates

4 adet yufka

1 adet soğan

Karabiber

Pul biber

Kimyon

Nane

Tuz

Sos için;

4 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sirke

1 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

İlk olarak patatesleri soyup yıkayın ve tencerede haşlayın.

Patatesler haşlandıktan sonra ezin,

Soğanı ince olacak biçimde doğrayın.

Daha sonra bir tencereye sıvı yağ ve soğanları ekleyerek kavurun.

Soğanlar kavrulunca içerisine baharatları, tuzu ve ezmiş olduğunuz patatesi ekleyerek karıştırın.

Ardından bir kabın içerisinde sosu için gerekli malzemeleri ekleyip karıştırın.

Bir adet yufkayı serin ve her tarafına dağılacak biçimde sosu dağıtın.

Yufkayı ortasından olacak biçimde kesip diğer parçanın üstüne koyun.

Daha sonra yufkanın kenarlarını iç kısma doğru katlayın ve hazırlamış olduğunuz patatesli harcı ilave edin.

Ardından rulo şeklinde sararak kesin.

Yufkaların hepsi bitene kadar bu işlemleri sürdürün.

Börekleri tepsiye yerleştirin ve geriye kalan sosu böreklerinm üzerine yayın.

Son olarak börekleri 4 saat boyunca buzdolabında bekletin.

4 saatin sonunda önceden ısıtmış olduğunuz fırında 190 derecede kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun!