Bu bitkiler güneş görmeden de büyüyor! Güneşsiz evlere özel salon bitkileri

Birçok insan canlı çiçekleri sevmesine rağmen evi güneş görmediği için saksı çiçeği bakmaya cesaret edemiyor. Fakat güneş görmeyen evler için de salon bitkileri mevcut. İşte evinizde yeşile yer açtıracak, güneş görmeden büyüyen salon bitkileri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Güneş görmeyen salon bitkilerine hem bakması kolay hem de güneşsiz evlere güneş gibi doğuyor. Evinde yeşilliğe yer açanlar için kıymetli olan bu bitkiler güneş görmeden de büyüyor.

GÜNEŞ İSTEMEYEN SALON BİTKİLERİ

MAIDENHAIR FERN (EĞRELTİ OTU)

Güneş ışığı almayan alanlarda eğrelti otu yetiştirilebilir. Bir eğreltiotu türü olan aşk merdiveni evlerde, bürolarda, iş yerlerinde iç mekan süs bitkisi olarak kullanılabilir. Venüssaçı bitkisi de yine bu türdendir.

BAMBU

Hem toprakta hem de suda yaşayan şans bambusu son yıllarda çok popüler. Doğrudan güneş ışığı görmesine gerek yok.

PHILODENDRON (DEVE TABANI)

Güneş ışığı almayan alanlarda en çok sevilen bitkilerden biri de deve tabanı. Geniş salonlarda ve doğrudan güneş görmeyen yerlerde yetiştirilebilir.

DUA ÇİÇEĞİ

En sevilen salon bitkilerinden biri olan dua çiçeği yüksek nem ve sıcaklığı sever. Gölge ve karanlık ortamlarda büyür. Bakımı biraz zahmetlidir.

DRACAENA (DRACAENA)

Bakımı en kolay salon çiçeğidir. Bu bitkinin birçok çeşidi vardır ve raflarda, masa üstlerinde ve zemin dekorunda harika görünür. Dracaenas en iyi parlak, dolaylı ışıkta büyür. Ancak gerekirse düşük ve orta ışıkta hayatta kalabilir. Dracaena'lar ayrıca evinizdeki toksinleri filtreleyebilen en iyi hava temizleyici bitkiler arasındadır.

TAVUS KUŞU BİTKİSİ

Güzel görünen bu bitki tavus kuşunun başka isimleri de vardır. Calathea makoyana bitkisi birçok isimle bilinir. Üst sınıfı dua çiçeğidir.