Bu bilgilere bayılacaksınız! Yağ sıçratmadan kızartma yapmanın püf noktaları

En çok yapılan yemek türlerinden biri olan kızartma tam bir fiyaskoyla bitiyor. Ocağı ve etrafındaki her şeyi yağ içinde bırakır. Bu durumun yaşanmaması için sizlere çok basit yöntemler araştırdık. İşte yağ sıçratmadan kızartma yapmanın püf noktaları...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kurtarıcı yemek olarak görülen kızartma yemek yapmanın her aşamasında kullanılır. Kahvaltı sofraları için bile kızartma yaparız. Ancak kızartmadan soğutan tek şey yağ sıçratmasıdır. Yağ sıçraması hem ocağı hem etraftaki her şeyi mahveder. Yerken güzel olan ancak yapım aşaması kabusa dönen kızartmadaki yağın sıçramaması için aslında oldukça basit yöntemler vardır.

İŞTE YAĞ SIÇRATMADAN KIZARTMA YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Kızartma sırasında yağın sıçramasındaki en büyük etken sudur. Kızartma tavasında su kalması ya da yağa bir damla su girmesi her şeyi alt üst eder. Bu yüzden suyu olabildiğince kızartma esnasında tavadan uzak tutun.

Öte yandan kızartacağınız besinler kesinlikle nemli kalmamalı tamamen kurutmanız gerekir. Aksi halde besinleri tavaya atar atmaz muazzam bir yağ sıçraması olur. Bu da yağ sıçraması yüzünüze gözünüze bile gelebilir. Mutfaktaki nem de fazla olduğunda yağda sıçrama meydana gelir.

Aynı yağın yeniden kullanılması yağ sıçramasına neden olur. Çünkü önceki kızartmadan kalıntılar fazla kızardıklarından bomba gibi patlar.

Yağ sıçratmada en etkili yöntem ise ekmek içi ve tuzdur. Kızarmaya başlamadan önce yağın içine iki üç parça ekmek içi atın. Bu yağın kızgınlığını dengeler. Tuz ise yağın aniden sıçramasının önüne geçerek. Yağın sıcaklığını alır.

Yağ içinde kalmış aspiratörü tek hamlede temizleyen yöntem! 10 dakikanızı bile almaz

Sararmış ve lekelenmiş beyaz kapıları eskisi kadar kar beyazı yapacak yöntemler!