Bu besinlerin kabuklarını çöpe atmayın! Kanserden koruyor

Besinlerin kabuğu şifa dolu. Patates, salatalık ve havuç gibi kabuklarını çöpe attığımız besinler aslında kabuğuyla da kanser gibi birçok önemli hastalıktan koruyor. İşte besinlerin kabuğunda gizlenen faydalar…

Bazı besinlerin kabuğu kendisinden de değerli olabiliyor. Patates, salatalık ve havuç gibi genelde soyarak tükettiğimiz bu besinlerin kabuğu çok kıymetli. Salatalığın kabuğu kanserden korurken, patatesin kabuğu demir içeriyor. İşte besinlerin kabuğuyla gelen şifa...

1. PATATES KABUĞUNUN FAYDASI

Patatesin genelde kabuklarını çöpe atarız. Fakat patatesi kabuğu ile birlikte tükettiğinizde lİf oranını yüzde 100, demir oranını yüzde 70 ve potasyum oranını yüzde 35 arttırmış olursunuz. Patates hızlıca parçalanır ve kan şekerini hızlı yükseltir.

2. SALATALIK KABUĞUNUN FAYDASI

Diyetlerin vazgeçilmezi olan salatalık Lif bakımından zengin olan, düşük kalorili bir besindir. Salatalık kabuğuyla birlikte yenildiğinde kansere ve diğer hastalıklara karşı sizi koruyor.

7- HAVUÇ KABUĞUNUN FAYDASI

Göz sağlığına oldukça faydalı olan havuç, kansere savaş için çok önemli sebzedir. Kabuğuyla birlikte yenildiği zaman kanser türlerini yok etmeye yardımcı oluyor.

Ebru Şallı'dan güneş lekesine çilekli maske tarifi