Bu besinleri dondurucuda saklayan pişman oluyor! Yıllardır yanlış biliyormuşuz

Satın alınan besinlerin birçoğu dondurucuda muhafaza edilebiliyor. Zira dondurucuda muhafaza etmek bazı besinlerin tüketim ömrünü artırabiliyor. Fakat bazı besinlerin buzluktan uzak tutulması öneriliyor. Çünkü kullanılmaz hale gelebiliyorlar. Detaylar haberimizde…

Dondurucuda etten ekmeğe kadar çeşitli besinler saklanabiliyor. Zira dondurucu besinlerin tüketim ömrünü artırabiliyor. Fakat bazı besinlerin buzlukta saklanması, yıllardır yanlış biliyormuşuz bile dedirtebiliyor. Çünkü bazı besinlerin hem lezzetli hem de dokusu buzlukta bozulabiliyor.

BU BESİNLERİ DONDURUCUDA SAKLAYAN PİŞMAN OLUYOR

Bazı besinlerin buzlukta saklanması, istenmeyen sonuçları ortaya çıkartabiliyor. Zira kızarmış yiyecekleri, yumuşak peynirleri ve sütü dondurucuda saklayanlar pişman olabiliyorlar. Çünkü buzlukta saklandıklarında istenmeyen sonuçları ortaya çıkartabiliyorlar.

Kızarmış Yiyecekler: Dondurucuda saklanan kızarmış yiyecekler, çıtır çıtır olan dokularını tamamen kaybedebilirler. Bu sebeple dondurucuda muhafaza edilmeleri tavsiye edilmez.

Yumuşak Peynirler: Dondurucuda muhafaza edilen yumuşak peynirlerin buzu çözüldüğünde, su kısımları ve katı kısımları ayrışabilir. Bunun sonucunda ise lezzetlerinde ve dokularında farklılıklar ortaya çıkabilir.

Süt: Dondurucuda süt saklanması önerilmiyor. Zira buzlukta bekletilen sütün yapısı bozulabilir. Çünkü donduğu zaman içerisindeki su ve diğer maddeler birbirinden ayrışabilir. Bunun sonucunda ise kullanılamaz bir hale gelebilir.