Bu besinler kas yapıyor

Kilo verirken kasları kaybetmek özellikle diyet yapanların en büyük endişesi oluyor. Sağlıklı bir zayıflama için kasların korunması çok önemli. Vücudunuzun güç dengesini bozmadan sağlıklı bir şekilde fit görünmeniz mümkün. Peki kalori yakarken kasları koruyan besinler neler? Hangi gıdalar kasları kuvvetlendirir?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sağlıklı kilo veremeyen birçok kişi zayıflama sonrasında çelimsiz ve hasta bir görünüme kavuşuyor. Fit bir görünüm için kilo kaybının kaslardan olmaması çok önemli. Peki kalori yakarken kasları koruyan besinler neler? Hangi gıdalar kasları kuvvetledirir? İşte kilo verirken kasları koruyan, sağlık deposu besinler...

MUZ: İçerdiği zengin lif miktarından dolayı spor yapanların en sık tercih ettiği meyvedir. Kas oluşumunu destekler.

BADEM: Protein ve yağ açısından önemli bir kaynaktır. E vitamini içeriği vardır. Güçlü bir antioksidandır. Badem kas yapısını geliştirir.

ÇİKOLATALI SÜT: Enerji deposu bir içecek olan çikolatalı süt spor öncesi vücudun aktivitesini artırır.

BALIK YAĞI: Vücudun en büyük yardımcılarından biridir. Metabolizmayı hızlandırır.

ISPANAK: Araştırmacılar, ıspanak içinde bulunan Phytoecdysteroids'in yüzde 20 kadar kas büyümesi artırabilir olduğunu kanıtladılar.

YULAF: Sindirim dostu yulaf içerisinde bulunan zengin lif maddesinden dolayı kas yapısının büyümesine katkı sağlar.

KAHVERENGİ PİRİNÇ: Bu kompleks oldukça sağlıklı bir karbonhidrattır. Enerji verir. Egzersiz sırasında da sizi destekler.

YEŞİL MERCİMEK: Yüksek protein kaynağı olan yeşil mercimek kas yaparken tüketmeniz gereken faydalı bir besindir.