AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Bağışıklığı güçlü olan çocuklar hastalıklara karşı daha dirençli olur. Özellikle mevsim geçişlerinde sık sık hastalanan çocukları turp gibi yapan besinler vardır. Bu besinler sayesinde çocukların bünyesi hastalıklarla daha iyi savaşır. İçeriğinde yüksek oranda potasyum ve magnezyum barındıran o besin tam da bunun için var.
Soğuk algınlığı, kabızlık ve öksürük gibi sağlık sorunlarını anından kesen turp yüksek oranda C vitamini barındırır. Öte yandan hücreleri hızla yenileyen B2 vitamini barındırır. Bu vitamin besinlerde oldukça nadir bulunurken turpta yüzde 80 oranda var. Bu sayede vücuda giren mikroplar anından etkisiz hale gelir.
Tam tabiri üzerine olan turp, vücudun turp gibi olmasını sağlar. Sonbahardan kış sonuna kadar tüketilen turpu çocukların tüketilmesi tavsiye edilir. Çocuklarda çok sık yaşanan hastalıkları bitiren turp, gelişimleri içinde gerekli olan tüm vitamin ve mineralleri sağlar. Yüksek oranda kalsiyum barındıran turp, ayrıca hastalıklara karşı bağışıklık sistemini demir gibi yapar. Ancak turpu çocuklarınıza direk vermek yerine salata formunda yapıp vermenizi daha faydalı olur. Çünkü turp direk tüketildiğinde çocuklar tarafından aşırı gaza neden olur.
Virüs ve bakterileri öldürerek solunum yollarını temizler.
Ağız içi yaralara ve diş eti hastalıklarına neden olan enfeksiyonu bitirir.
Astım ve bronşitin baş düşmanıdır.
Bağırsakları çalıştırarak kabızlığın yaşanmasını önler.
Bağışıklığı ve metabolizmayı yeniler.
Vücudun ihtiyacı olan riboflavini sağlar.