Bu baharat adeta zeka açıyor! İşte İbn-i Sina'dan akıllı olmanın sırrı

Zeka gelişimine katkı sağlayan besinler birçok insan tarafından araştırılıyor. Çünkü her insan hem kendisinin hem de sevdiklerinin akıllı olmasını ister. Ayrıca bu noktada, İbn-i Sina'da adeta zeka açan bir baharattan bahsediyor. İşte İbn-i Sina'nın akıllı olmak için önerdiği o baharat…

Zeka gelişimine katkı sağlayabilen bir baharattan bahseden İbn-i Sina, adeta akıllı olmanın sırrına işaret ediyor. Nitekim El-Kanun fi't-Tıb isimli kitabında söz konusu baharattan bahseden İbn-i Sina, asırlar öncesinden günümüze ışık tutmaya devam ediyor.

İBN-İ SİNA'DAN ZEKA AÇAN BAHARAT ÖNERİSİ

Zeka açan besin önerisinde bulunan İbn-i Sina, El-Kanun fi't-Tıb isimli kitabında bahsettiği baharat ile adeta akıllı olmanın sırrını paylaşıyor. Nitekim İbn-i Sina'nın 1000 yıl öncesinden tavsiye ettiği hardal, zeka gelişimine yararlı olabiliyor.

İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği hardal, aç karnına tüketildiği zaman zekayı artırmaya faydalı olabiliyor. Ayrıca ünlü hekimin tavsiye ettiği zeka açmaya yardımcı olabilen hardal, sağlık açısından farklı faydalar da sağlayabiliyor. İşte İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği hardalın faydalarından bazıları şu şekilde;

Balgam önleyici özelliği olabiliyor.

Sinüsleri açabiliyor.

Suyu kulak ve diş ağrılarına karşı damla olarak kullanılabiliyor.

Uyuz hastalığına karşı yararlı olabiliyor.

Yüzü temizleyerek derideki kanama izlerini yok edebiliyor.

Not: İbn-i Sina'nın zeka gelişimi için tavsiye ettiği hardalı, alerji etkisi oluşabilecek kişilerin veya farklı bir sağlık problemi oluşma ihtimali olan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri önerilir.

İbn-i Sina 1000 yıl öncesinden tavsiye etti! Sivilce ve cilt lekelerine faydalı olan o çiçek...