Bu araştırmaya 100 çift katıldı! Mutlu bir ilişkinin tek sırrı

Mutlu bir beraberliğin sırrını 100 çift üzerinde yapılan araştırma verdi. Uzmanlara göre mutlu bir ilişkide çabaya gerek yok. Mutlu bir ilişkinin en büyük sırrını ise uzun yıllardır beraber olan çiftler verdi. İşte mutlu ilişkinin sırrı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Sağlıklı bir ilişkinin en temel nedenleri arasında yer alan mutluluk hakkında uzmanlar açıklamada bulundu. Mutluluk bir ilişkinin devam etmesini sağlar. Ancak ilişki içinde çoğu çift mutluluğu unutur. Mutluluk azaldıkça ilişkilerde çatlamalar başlar.

Bununla ilgili yapılan araştırmada 100 çifte ilişkideki mutlulukları ve nedenleri soruldu. Uzun yıllardır beraber olan 100 çiftin neden beraber oldukları ise ortaya çıktı.

İŞTE MUTLU BİR İLİŞKİNİN TEK SIRRI

İlişki içinde kişiler karşıdaki partnerlerini kıyaslamaya girdikleri an araya soğukluk girer. Çünkü kıyaslanmak kimse tarafından kabul görmez. Bu yüzden kişi kendini yetersiz hissettiği bir insana karşı güvensiz olur.

Güvensizliğin başladığı yerde ilişkide sorunlarda ortaya çıkar. Bu yüzen karşı cinsi kimseyle kıyaslamayın. Bu mutlu bir beraberliğin temelini oluşturur. 100 çift mutluluklarını bu sırra borçlu olduklarının altını çizdiler.

Bunun yanı sıra masallarla olmayacak beraberliklerle kendinizi kandırmayın. Bunun yerine sürekli dürüst ve konuşkan olmayı deneyin. Karşılıklı fikir alışverişi sizi daha güvende ve kendiniz ifade etmede işe yarar.

Ortak ilgi alanlarınızı artırın. Beraber vakit geçirmek ortak bir şeyler yapmak isiz daha çok birbirine bağlar.

Tartışmalar sırasında sesinizi yükseltmek ve hakaret etmek yerine sakinleşin. Akabinde daha sakin konuşun.

Hamaratlıkları dillere destan 3 burç! Yetenekleri doğuştan geliyor