AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Her gün bir yemek ismine karar vermek zor. Bu yüzden akşama iftar menüsü düşünenler için Şef Hatice Akman'ın çökertme kebabı tarifini hazırladık.
Çökertme kebabının püf noktası patateslerin kibrit çöpü kalınlığında olması ve etinin güzel pişmesidir. İftar menüsü için vaktiniz yoksa çökertme kebabı yanına bir çorba ve salatayla günü kurtarabilirsiniz. İşte nefis akşam yemeği önerisi...
ÇÖKERTME KEBABI MALZEMELER
2 adet büyük patates
200 gr bonfile
2 kaşığı zeytinyağı
1 cay kaşığı soya sosu
Karabiber
Kekik
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
3 su bardağı Aycicek yağı
Üzeri için
1 bardak tava yoğurdu
1 diş sarımsak
Maydanoz
ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ
İftara çökertme kebabı tarifi için önce patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. Kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ya da tırtıklı soyacaktan çekin suda 10 dakika bekletin. Suyunu döküp patatesleri yıkayın, kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Patatesleri kâğıt havlu üzerine alın.
Etleri şerit halinde kesin. Tavaya sıvıyağı ekleyin. Etleri pişirmeye başlayın. Bonfile eti çok yumuşaktır hemen pişer çok fazla ateşte tutulup kurutmamaya dikkat edin.
Eti soteleyin ve karabiber ekleyin, karıştırın. Soya sosunu kekik ekleyip ocaktan alın. Yoğurdun içine sarımsak ezin, bir çimdik tuz ekleyin ve karıştırın.
Servis tabağına patatesleri alın, sarımsaklı yoğurt gezdirin. Üzerine etleri yerleştirip maydanoz ile süsleyin. Akşam iftara çökertme kebabı hazır. Afiyet olsun. İsteğe bağlı domates sosu ekleyebilirsiniz.