Bu 3 hatayı yapmayın! Tansiyonu yükseltiyor

Günlük hayatta farkında olmadan yaptığınız birçok şey yüksek tansiyon sebebi. Yüksek tansiyon, baş ağrısı, baş dönmesi ve kulakta çınlama gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Peki, tansiyon neden yükselir? İşte yüksek tansiyona sebep olan 3 hata...

Yüksek tansiyon kalp yetersizliğinden felç riskine kadar birçok hastalığa zemin hazırlayabiliyor. Peki, yüksek tansiyon neden olur?

3 yetişkinden 1'inin yüksek tansiyon hastası. Bu yüzden günlük hayata dikkat etmek gerekiyor. Yüksek tansiyon belirtileri arasında baş ağrısı, gözde bulanıklık, baş dönmesi ve kulakta çınlama yer alıyor. İşte yüksek tansiyona sebep olan 3 hata...

1. AŞIRI TUZ TÜKETMEYİN: Tuz konusu tansiyon hastaları için çok önemli. Yüksek tansiyonun en önemli nedenlerinden biri tuzlu yemeklerdir.

2. EVE KAPANMAYIN: Hareketsizlikte yüksek tansiyona neden olur. Bu nedenle evdeyseniz doktor önerisiyle egzersize başlayın ya da yürüyüş yapın.

3.ALKOLÜ BIRAKIN VE STRESTEN UZAK DURUN: Araştırmalara göre sık alkol kullananların tansiyonu yüksek. Stres de tansiyonu tetikleyen başka bir neden.

Doğuştan inatçı 3 burç