Bu 3 besin zehir deposu! Tüketmeden önce mutlaka yıkayın toksin birikimi yapıyor

Uzmanlar aşırı şeker ve tuz tüketimine karşı uyarılarda bulunuyor. Ancak bir besin var ki dolapta uzun süre muhafaza edilmesi için yoğun şeker ve tuza ihtiyaç duyuyor. İşte detaylar...

Konserve besinler uzun süre kalmak için yoğun şeker ve tuza maruz kalıyor. Peki hangi besinlerden uzak durmalı? İşte yanıtı...

KONSERVE TEHLİKESİ

Konserveler, yemek pişirmek zorunda kalmadan kısa sürede yemek hazırlanmasına olanak sağlıyor. Ancak onlar da içerdikleri gıdaların lezzetini, dokusunu ve hatta raf ömrünü iyileştirmek için genellikle şekerle zenginleştirilir.

Genellikle aşırı tuzlu ve şeker ilave edilmiş bir suda bekletilen konserve sebzelere (özellikle mısır, domates ve biber) ve ayrıca hazır konserve yemeklere (sebze salatası, mantı...) karşı özellikle dikkatli olunmalıdır. Bunlar aynı zamanda çok kalorili, çok yağlı, çok tatlı ve çok tuzludur.

Konserve yerine ne yenilebilir?

Konserve sebze satın almaya alışkınsanız, fazla tuz ve şekerden kurtulmak için pişirmeden veya yemeden önce iyice durulamayı unutmayın.