Bu 3 belirti varsa mutlaka doktora danışın

Sürekli halsizlik ve kuru ciltler vitamin eksikliğinin belirtileri olabilir. Peki hangi belirtiler tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor? İşte yanıtı...

Kol ve bacaklarda karıncalanma sürekli oluyorsa doktora başvurmalısınız. B12 eksikliğinin belirtisi olabilir. Peki hangi belirtiler tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor? İşte yanıtı...

TEHLİKELİ BELİRTİLER

Sivilce

Sivilceler ilaçlar ve hormonlarla ilişkili bir sorun olmasına rağmen, yayılmalarına neden olan başka faktörler de vardır. Bunlardan biri stres, diğeri ise kan şekerini yükselten ve iltihaplanmayı tetikleyen tatlı ve nişastalı gıdaların aşırı tüketimidir.

Öğleden Sonra Yorgunluğu

İş yerinde yoğun bir sabahtan sonra öğle yemeğine ve kahve molalarına kadar dakikaları sayıyor ve sonrasında düzenli olarak öğleden sonra yorgunluğuyla mücadele mi ediyorsunuz? Nedeni yemek seçiminde yatıyor olabilir. Düzenli olarak pizza ve sandviç gibi hamur veya ekmek bazlı öğle yemeği yiyorsanız, yorgun olmanız şaşırtıcı değildir. Bu tür yiyecekler kan şekerinde ani yükselmelere ve ani düşüşlere neden olur ve düşük kan şekeri uyuşukluğa ve yorgunluğa neden olur.

Öğleden sonra yorgunluğunu önlemek için diyetinizde değişiklikler yapmanız gerekir. Normal kan şekeri seviyelerini korumak için öğle yemeğiniz dengeli ve protein, yağ ve lif açısından zengin olmalıdır.

Kollarda ve Bacaklarda Karıncalanma

Ara sıra karıncalanma yaşanması genellikle endişe verici değildir, ancak sık sık meydana gelirse B12 vitamini eksikliği gibi sorunları gösterebilir. Bu sorunu görmezden gelirseniz, bu temel besinin eksikliği kansızlığa ve hatta nörolojik hastalıklara yol açabilir. B12 eksikliğini gidermek için yumurta ve süt ürünleri gibi besinler tüketin.

Çok Kuru Cilt

İçinde bulunduğumuz soğuk günlerde kuru cilt oldukça yaygın görülen bir sorundur. Cilt tipinize uygun nemlendiricileri günlük rutininizin bir parçası haline getirin ve avokado, fındık, zeytin gibi sağlıklı yağlar açısından zengin besinleri günlük menünüze ekleyin. Kuru cilt, vücudunuzda sağlıklı yağ asitlerinin eksik olduğunuzun bir işareti olabilir.

Cİlt kuruluğunuz aldığınız önlemlere rağmen devam ediyorsa ve durum git gide kötüleşiyorsa mutlaka bir uzmana başvurun.