Browniye taş çıkaran ıslak kek tarifi! Tepsilerce tüketeceksiniz, parmak ısırtan lezzet

Browni kekin en lezzetli halini evinizde deneyebilirsiniz. Islak kek için ilk kural tüm malzemelerin taze olması. Peki kakaolu lezzet bombası browni kek nasıl yapılır?

KADİR TEKİN

Sosuyla kekiyle adeta bir lezzet harikası olan brownil ıslak kek misafirlerin çok hoşuna gidiyor. Muazzam bir kıvama sahip olan ıslak kek için kakao ve süt gerekiyor. İşte detaylar...

Browni Tadında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

3 adet yumurta

1,5 su bardağı şeker

1,5 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket kakao (25 g)

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağı un (elenmiş)

Üst sosunu hazırlama için

1 su bardağı kakaolu karışım

1,5 su bardağı süt

Üzeri için:

Ceviz

Browni Tadında Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.

Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.

Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.

Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika kontrollü bir şekilde pişirilir.

Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.

Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 10 dk kadar sonra dilimlenir.

Üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür.

Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir. Siz dilediğiniz şekilde de süsleyebilirsiniz.

Kekin sosu güzelce çekmesi için en az 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek dilimlenerek servis edilebilir.

Afiyet olsun.