Brownie kurabiye tarifi! Hem kurabiye hem tatlı lezzeti ikisi bir arada

Brownie kurabiye hem kurabiye sevenlere hem de tatlı sevenlere hitap eden bir lezzet. Islak kurabiye de denilen brownie kurabiyeyi şerbetli kurabiye tarifi gibi de düşünebilirsiniz. Yapımı oldukça kolay ve evde bulunan malzemelerle yapılan brownie kurabiyeyi yarım saatte hazırlayabilirsiniz. İşte brownie kurabiye tarifi ve malzemeleri...

Brownie kurabiye tatlı tarifi arayanlar için vazgeçilmez bir lezzet. Hem kurabiye hem de şerbetli tatlı kıvamını bir arada görebileceğiniz brownie kurabiye sofranızda iştah kabartacak. Islak kurabiye de denilen Brownie kurabiyenin püf noktası ise malzemelerin oda sıcaklığında kullanılması ve şerbetinin ılık dökülmesidir. İşte brownie kurabiye tarifi ve malzemeleri...

BROWNİE KURABİYE İÇİN MALZEMELER

1 adet yumurta

125 gram tereyağı

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

Süslemek için Hindistan cevizi veya Antep fıstığı

Şerbeti için:

1 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

BROWNİE KURABİYE TARİFİ

Brownie kurabiye için ilk önce şerbeti hazırlayın. Kaynamaya başlayınca birkaç dakika daha kaynatarak altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Şerbet soğurken kurabiye hamuruna başlayın.Yoğurma kabına tereyağını, unu, yumurtayı, kakaoyu, pudra şekerini, sıvı yağı, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştırın. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalı.

Ardından kurabiyelere şekil verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Brownie kurabiyeleri önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. Kurabiyelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbetini dökün.

Üzerlerini Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...