Bozuk yumurta nasıl anlaşılır? İşte anlamanın basit yolları

Yumurta insan sağlığına faydalı besinler arasında gösterilebiliyor. Ayrıca lezzetli olmasının yanı sıra pratik bir şekilde hazırlanarak tüketilebiliyor. Ancak söz konusu besin bozuksa, zehirlenmeye neden olabilir. Bu sebeple, ''Bozuk yumurta nasıl anlaşılır?'' sorusu da araştırılabiliyor. Öte yandan anlamanın bazı basit yolları bulunuyor. Detaylar haberimizde…

Yumurta sağlıklı olmasının yanı sıra lezzetli olarak da ön plana çıkabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından neredeyse her öğün tüketilebiliyor. Ancak bozuk yumurta, zehirlenmeye neden olabilir. Bu sebeple birçok insan tarafından, ''Bozuk yumurta nasıl anlaşılır?'' sorunun cevabı merak edilebiliyor. Peki, bozuk yumurta nasıl anlaşılır?

BOZUK YUMURTA NASIL ANLAŞILIR?

Bozuk yumurta sağlık açısından tehdit oluşturabiliyor. Bu sebeple, ''Bozuk yumurta nasıl anlaşılır?'' sorusu araştırılabiliyor. İşte bozuk yumurtayı anlamanın basit yollardan bazıları şu şekilde;

Kırılan yumurtanın sarı kısmı yayılmış ve beyaz kısmı yoğun şekilde toplanmışsa, bozulduğunun işareti olabilir.

Öte yandan bazen düzgün dağılsa bile bozulmuş olabilir. Bu noktada, yumurtadan yayılan koku belirleyici olabilir. Çünkü bozuk besinden genelde keskin ve kötü bir koku yayılır. Eğer kırılan yumurtadan yoğun kükürt kokusu alınıyorsa, uzak durulmalı.

Taze yumurtanın sarı kısmı genellikle yuvarlak ve beyaz kısmı sıvı bir kıvamda olur. Ancak yine de kokusunun kontrol edilmesi önerilir.

Salatalık buruştuysa, işte çözümü! Meğer bu kadar kolaymış