Böyle sıkılan limonun suyu bol bol çıkıyor! Oysa bu kadar kolaymış

Limon pek çok insan tarafından sevilerek tüketilen besinler arasında gösterilebiliyor. Ancak limon sıkmak kimi zaman oldukça uğraştırıcı olabiliyor. Çünkü içindeki suyu çıkartmak fazlaca güç gerektirebiliyor. Öte yandan, ''oysa bu kadar kolaymış'' bile dedirtebilen bazı yöntemler, içindeki suyun bol bol çıkmasını sağlayabiliyor. İşte detaylar…

Limon birçok yemeğin ve içeceğin içerisine eklenebiliyor. Bu nedenle pek çok kişi tarafından sevilerek tüketiliyor. Ancak limonun içindeki suyu çıkartmak kimi zaman fazlaca uğraştırıcı bir hale dönüşebiliyor. Bu nedenle kas gücü de gerektirebiliyor. Çünkü içindeki su, bir türlü çıkmıyor.

Öte yandan limonun suyunu bol bol çıkartabilen bazı yöntemler bulunuyor. Ayrıca söz konusu yöntemler, ''oysa bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor.

LİMONUN SUYUNU ÇIKARTMANIN YÖNTEMLERİ

Limonun suyunu çıkartmanın birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ayrıca bazı yöntemlerle limonun suyunu bol bol çıkartmak mümkün olabiliyor. Nitekim söz konusu yöntemlerden bazıları aşağıda yer alıyor.

  • Çatal ile limon kolayca sıkılabilir.
  • Limon dikey bir şekilde kesilirse, daha fazla tutma imkanı olur. Bu sayede suyu daha kolay çıkabilir.
  • Düz bir zeminde limon el yardımı ile hafif bir şekilde bastırılarak yuvarlanır. Ardından kesilerek sıkıldığında, bol bol suyunun çıktığı görülebilir.