Boyalı saçların bakımı nasıl olmalı?

Birçok kişi saçlarını boyadıktan sonra dökülmelerin azaldığını birçok kişi ise saç boyasının ardından saçlarının kötüleştiğini söyler. Bu durumun sebebi aslında boya sonrası saç bakımında yapılan hatalardır. Boyalı saçlarda saç bakımının püf noktalarını bir araya getirdik. İşte boyalı saçlar için 5 bakım önerisi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Boyalı saçların ilk günkü güzelliğini ve canlılığını korumak zor ama imkânsız değil. Boyalı saçlar için 5 bakım önerisini bir araya getirdik.

1. BOYATTIKTAN SONRA KULLANDIĞINIZ ÜRÜNLERİ DEĞİŞTİRİN

Birçok kişinin en çok yaptığı hata saçlarını boyattıktan sonra önceki ürünlere devam etmesidir. Ancak saç renginiz için koruyucu olan şampuan ve nemlendirici kremi bulmalısınız. Çünkü boyalı saçlara yönelik şampuan ve kremler, kimyasallar nedeniyle zarar gören saçlarınızı onarmak için özel üretilmiştir. Ayrıca bu ürünler, güneşin UV ışınlarından ve saç şekillendirici makinelerin verdiği ısıdan korumaya yardımcı olur. Saç renginizi korumak için sülfatsız şampuanlar tercih etmelisiniz.

2. ARADA MUTLAKA KIRIKLARI ALDIRIN

Boya saç uçlarının kırılmasına eden olabilir. Kırık saç uçlarını düzenli olarak kestirin. Saçlarınızı kestirdikten sonra onları canlandırıcı ve onarıcı saç bakım ürünleri ile güçlendirin.

3. FAZLA SAÇ YIKAMAYIN

Normal saçlar için bile uzmanlar her gün yıkamayı tavsiye etmiyor. Boyalı saçları haftada 2 ya da 3 kez saçlarınızı yıkamak yeterli. Fazla yıkama, saç boyasının çabucak akmasına neden olur. Eğer çok yağlı saçlara sahipseniz şampuanı ona göre seçebilirsiniz. Çok sıcak su saça zarar verir ve saç renginin açılmasına neden olur. Bu yüzden ılık veya soğuk suyla saçlarınızı yıkayın.

4. BOYAYI DOĞRU SEÇİN

Boyarken muhakkak bilgi alın. Örneğin, eğer saç bakımına fazla ayıracak zamanınız yoksa çabuk akan boyaları tercih etmeyin. Kızıl saç boyaları çok hızlı akar ve rengi çabucak değişebilir. Bu da sık sık boya yaptırmanızı gerektirebilir. Dolayısıyla saçların yıpranması demek daha çok ilgi istemesi demek.

5. VİTAMİN DESTEĞİ ALIN VE DOĞAL BAKIM YAPIN

Saç için Biotin, C vitamini, A vitamini, E vitamini ve B vitamini önemli. Beslenmenizde bu yönde değişiklikler yapabilirsiniz. Bunun dışında boyanın ardından evde doğal bakım yöntemlerini deneyebilirsiniz.