Boya yokken o vardı! Beyaz saçları orjinal rengine çeviren 100 yıllık ilaç

Beyaz saçlar yüzyıllardır sorun oluşturuyor. Beyaz saçlara uygulanabilecek doğal formüller merak ediliyor. Peki Çin medeniyetinden bu yana saçlar nasıl orjinal rengine döndürülür?

Soğan saç derisine direkt etki ediyor. Kafa derisini de kepeklerden arındıran yüz yıllık kür nasıl yapılır? İşte saçlarınızı eskisinden daha gür çıkaran beyazları renklendiren saç maskesi tarifi...

SOĞAN SUYU FAYDALARI

Soğan suyu ile saç bakımının tarihi, binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Soğan suyu, Çin, Hindistan, Mısır ve Yunan gibi eski medeniyetlerde saç bakımı için yaygın olarak kullanılmıştır. Soğan suyunun saç bakımı için faydaları ilk olarak 2000 yıl önce Çin'de keşfedilmiştir. Çin tıbbında, soğan suyu, saç dökülmesini önlemek ve saç büyümesini teşvik etmek için, orta çağda da saçkıran tedavisinde yaygın olarak kullanılmıştır.

Son yıllarda, doğal ve organik bakım yöntemleri popülerliğini giderek artırıyor. Soğan suyu ile saç bakımı da sağlıklı ve etkili bir alternatif olarak öne çıkıyor. Soğan suyu, içerdiği vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde saç sağlığını destekleyerek, parlak ve güçlü saçlara katkı sağlayabilir. Soğan suyu, kükürt, çinko, selenyum ve vitamin C gibi besin maddeleri bakımından zengindir.

SOĞAN SUYU İLE SAÇ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

1 adet orta boy soğan

1 su bardağı su

Yapılışı:

Soğanı rendeleyin ve suyunu çıkarmak için tülbent veya sargı bezine koyup, sıkın. Elde ettiğiniz soğan suyunu temiz bir kapta bir su bardağı su ile karıştırın.

Uygulama:

Elde ettiğiniz karışımı saç diplerinize ve saç derinize masaj yaparak uygulayıp, 1 saat kadar bekletin. Ardından saçlarınızı iyice durulayın ve şampuanla yıkayın.

Haftada bir veya iki kez düzenli olarak soğan suyu ile saç bakımını tekrarlayabilirsiniz.

Not: Soğan suyunun kokusu bazı kişiler için rahatsız edici olabilir. Bu durumda, soğan suyunu uygulamadan önce saç derinize bir miktar bal sürebilirsiniz. Bal, soğan suyunun kokusunu hafifletmeye yardımcı olacaktır.