Boya saçı döker mi? Boyalı saçlarla ilgili 3 bakım önerisi

Boyalı saçların güzelliği kadar bakımı da önemli. Boyanan saçlar her zamankinden daha fazla bakım ve ilgi ister. Bu noktada yapılan hatalar saç dökülmesine neden olur. İşte boyalı saç bakımıyla ilgili merak edilenler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Boyalı saçların rengini korumak önemli fakat saçın yapısını korumak daha da önemli. Çünkü birçok kişi saçını boyattıktan sonra saç dökülmesiyle baş edemediğini söyler. Bunun sebebi boyalı saç bakımında doğru bilinen yanlışlardır. İşte boyalı saçlar için 3 bakım önerisi...

1. BOYATTIKTAN SONRA KULLANDIĞINIZ ÜRÜNLERİ DEĞİŞTİRİN

Saç renginiz için koruyucu olan şampuan ve nemlendirici kremi bulmalısınız. Çünkü boyalı saçlara yönelik şampuan ve kremler, kimyasallar nedeniyle zarar gören saçlarınızı onarmak için özel üretilmiştir. Saç renginizi korumak için sülfatsız şampuanlar tercih etmelisiniz.

2. ARADA MUTLAKA KIRIKLARI ALDIRIN

Boya saç uçlarının kırılmasına eden olabilir. Kırık saç uçlarını düzenli olarak kestirin. Saçlarınızı kestirdikten sonra onları canlandırıcı ve onarıcı saç bakım ürünleri ile güçlendirin. Normal saçlar için bile uzmanlar her gün yıkamayı tavsiye etmiyor. Boyalı saçları haftada 2 ya da 3 kez saçlarınızı yıkamak yeterli. Fazla yıkama, saç boyasının çabucak akmasına neden olur.

3. BOYAYI DOĞRU SEÇİN

Eğer saç bakımına fazla ayıracak zamanınız yoksa çabuk akan boyaları tercih etmeyin. Kızıl saç boyaları çok hızlı akar ve rengi çabucak değişebilir. Bu da sık sık boya yaptırmanızı gerektirebilir. Dolayısıyla saçların yıpranması demek daha çok ilgi istemesi demek.